Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

49er-træner: Piger, pluk de lavest hængende frugter først

Når man dyrker en kompleks sport som sejlsport, kan det nemt ende der, hvor man vil forbedre så mange forskellige ting, at overblikket over, hvor man skal begynde, forsvinder, fortæller Maiken Schütt.

Af Troels Lykke |

Billedet illustrerer det simpelt. Nogle gange kæmper man ufatteligt hårdt for at opnå noget, som der er en meget lettere vej til, fordi man har mistet overblikket.

Det skriver den 24-årige 49erFX-rorsmand, Maiken Schütt på sin hjemmeside, som hun har med sin søster, Anne-Julie.

Når man dyrker en kompleks sport som sejlsport, kan det nemt ende der, hvor man vil forbedre så mange forskellige ting, at overblikket over, hvor man skal begynde, forsvinder.

I sidste ende skal alle kompetencerne jo tilegnes, men ofte er der nogle ting, der er lettere at lære, hvis andre fundamentale allerede er på plads. Der er med andre ord nogle delmål, der er lette og hurtige at nå uden den store indsats.

Vi har snart sejlet 49erFX i et år, og en af de største udfordringer har været at få følelsen af rød tråd i træningen og vores udvikling, netop fordi, der er så mange nye ting, som skal læres.

Fundamentale elementer ikke på plads

Vi har begge en masse kompetencer med fra fortiden, som ikke kommer rigtigt i spil, fordi de fundamentale elementer ikke er helt på plads endnu.

Rådet fra vores træner er: 'piger, pluk de lavest hængende frugter først!'

Umiddelbart kan det virke som et abstrakt råd, og sommetider kan det jo i sig selv være svært at se, hvilke frugter, der hænger lavest, men i virkeligheden er det et udmærket værktøj til at strukturere træningen ud fra, så det ikke bliver tilfældigt, hvad man bruger tiden på.

Sejler i Sønderborg for tiden

De seneste fire dage har vi trænet og sejlet TORM grandprix  i Sønderborg sammen med de fleste andre danske 49ere. Og der var break through på mange områder.

Vi har generelt fået meget bedre teknisk overskud i båden til at tage gode taktiske beslutninger, og vi havde fin fart på i den lette vind. Altså har vi fået plukket nogle virkelig lavt hængende frugter på det seneste. Og så bliver det først rigtigt sjovt at sejle kapsejlads, skriver Maiken Schütt, der tidligere sejlede Laser Radial i verdenstoppen.

content-loader
content-loader
content-loader