Gå til hoved-indhold
Franck Cammas havde god fart i La Rochelle. Foto: ffvoile.frKapsejlads
Franck Cammas havde god fart i La Rochelle. Foto: ffvoile.fr

Franck Cammas vinder i Nacra 17 i La Rochelle

Vinderen af Volvo Ocean Race 2011-12, franske Franck Cammas, vandt EUROSAF Champions Sailing Cup i Nacra 17. Men de to danske hold blev bedre og bedre. Interview med Martin Hjortlund.

Af katrine bertelsen |

Franck Cammas, Jules Verne Trophy rekordknuser og vinder af 2011-12 Volvo Ocean Race, er nu kommet et stykke videre mod OL i Rio i 2016. Sammen med Sophie de Turckheim vandt Cammas en overbevisende sejr i La Rochelle, foran spanieren Iker Martinez, der er sprunget fra 49eren til flerskrog.

Spanien mangler penge

Iker Martinez fortæller at den spanske OL-satsning hænger i en usikker tråd, på grund af landets usikre økonomi.

-For os, lige nu, er det meget sværere at finde pengene end tiden, siger Iker Martinez. - Finansieringen er vores værste fjende. Den spanske sejlsportsorganisation er i en meget kritisk situation, og vi kører kampagnen med vores egne penge, og det har en tidsbegrænsning. Uden ressourcer har vi ingen chancer.

To danske både

To danske Nacra 17-besætninger sejlede Semaine Olympique Française i La Rochelle, der er en del af Eurosafs Champions Sailing Cup. Anne-Line Lyngsø Thomsen/Jacob Dannefer og Anette Viborg/Martin Hjortlund deltog i stævnet, der havde 27 både i Nacra feltet. Det blev til en 19. plads til Anne-Line Lyngsø Thomsen og Jacob Dannefer, som klarede sig bedst af de to danske både.

Anette Viborg og Martin Hjortlund endte på en 22. plads, hvor de, på trods af placeringen, var godt tilfredse og fik fart i båden i slutningen af stævnet.

Kun haft båden i fire uger

- Det har været en rigtig god, lækker og lærerig tur til La Rochelle. Det har været så godt at mærke frustrationen de første dage, munde ud i top ti placeringer på sidstedagen. Vi har jo kun sejlet i Nacraen i fire uger, så der er stadig meget at lære, fortæller Martin Hjortlund, men vi er godt tilfredse.

- Det var meget frustrende i starten, hvor vi ikke havde god fart. Men i en af vores gode sejladser kæmpede vi med Iker Martinez på lænseren, det var sjovt.

To dage før stævnet fik de deres nye mast i carbon, og den er mere stiv i toppen end den gamle alu-mast.

- Man skulle passe på ikke at hale cunningham-halet for hårdt, for det er sejlet der ryger, ikke masten, forklarer Martin Hjortlund, der slutter med at fortælle, at de vil prøve at komme til at træne lidt udenlands i vinter, da konkurrencen herhjemme er begrænset med kun to Nacra 17 i Danmark.

Se resultater her.

Martin Hjortlund på vandet ved La Rochelle. Foto: ffvoile.fr

Tre af de danske deltagere. Fra venstre, Jacob Dannefer, Anne-Line Lyngsø Thomsen og Martin Hjortlund. Det er Anette Viborg der har taget billedet.

content-loader
content-loader
content-loader