Gå til hoved-indhold
Store smil var der under testsejladser af Nacra 17 i Skosvhoved.Test
Store smil var der under testsejladser af Nacra 17 i Skosvhoved.

Nacra 17 kan semifoile - skrog næsten ud af vandet

I Skovshoved oplevede sejlere fart og vild acceleration på den olympiske bådtype. - Nacra 17 er super sjov at sejle, siger tidligere Europajolle-sejler Trine Bentzen.

Af Troels Lykke |

Dinghyshop.dk og Danish Nacra Sailing inviterede til testsejlads af Nacra 17 ved Skovshoved sejlklub.

Mange forskellige sejlere var testpersoner på den nye olympiske katamaran Nacra 17.

Danish Nacra Sailing, repræsenteret ved Martin Hjortlund, i samarbejde med Dinghyshop.dk stillede en Nacra 17 til rådighed for de mulige olympiske mixbesætninger til at få prøvet platformen af.

Trine Bentzen, tester af Nacra 17:

- Det var et rigtig godt arrangement med massere af godt humør. Båden var selvfølgelig medvirkende, for den er super sjov at sejle. Martin viste virkelig meget overskud og ingen stress eller sure miner. Det er en båd med meget potentiale og jeg kunne godt finde på at sejle Nacra 17 i fremtiden, siger den tidligere topsejler i Europajolle.

Olympisk kraftcenter Øst var ligeledes med for at se og høre omkring den nye Nacra 17.

Semifoile

Ikke mindst hvordan de kurvede sværd, som man mest af alt kender fra den forgangne Americas cup, giver en ny dimension til katamaransejlads. Hvor båden kan ”semifoile”.  Det vil sige løfte skroget delvist ud af vandet.

Martin Hjortlund, gast om bord på den olympiske satsning Danish Nacra Sailing med Anette Viborg.

- Det har været en helt igennem positiv oplevelse her i Skovshoved sejlklub. Jeg har fået sejlet med en del forskellige der alle havde en ting til fælles efter sejlturen. Der var kæmpe smil på alle. Ikke mindst smilte jeg selv. Jeg vil gerne udbrede kendskabet til den nye Nacra 17, og være med til at skabe en stærk klasse i Danmark. En klasse af samme styrke som 49eren og 49er FX, siger Martin Hjortlund.

Nacra 17 katamaranen der byder på fart og og vildskab er en håndfyld for de mixbesætninger der prøver kræfter med.

Over de to dage fik flere sejlere mulighed for netop at opleve farten, og ikke mindst den vilde acceleration.

Der bliver åbnet en ny dør ind til hvad katamaransejlads er. Det har udviklet sig og er nu meget mere attraktivt for de unge at sejle i.

content-loader
content-loader
content-loader