Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kæntring var utrolig tæt på i 8. sejlads.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Oracle vinder 8. sejlads efter TNZ var tæt på kæntring

Vingen på TNZ kom ikke med over i vending, pga. manglende hydraulik. Se video. Katastrofen var tæt for kiwierne, der kunne have ødelagt båden totalt efter kæntring. Se analyse. To sejladser søndag.

Af Troels Lykke |

USA har gennemført væsentlige ændringer på båden. Vil det virke?

Team New Zealand startede (igen) bedst og var 3 sekunder foran ved mærke 1 i 8. sejlads. På vej mod mærke 2 planlægger Ben Ainslie på Oracle Team USA en "Rasmus Modsat" - USA tager en ekstra bomning og går alene på højre fløj.

Derefter kommer sensationen: Team USA sejler hurtigere end Team New Zealand.

Ved en styrbord/bagbord situation på opkrydset går det helt galt for New Zealand. Se dramaet på YouTube her

De har for lidt hydraulisk tryk til at "vende vingen" - og Team New Zealand er millimeter fra at kæntre. MEGET dramatisk. De skulle nok ikke have ladet Dalton blive i land.

Herefter fører Team USA resten af turen og slutter 52 sekunder før Team New Zealand. Det er tydeligt at Team USA nu vender og krydser bedre end nogensinde før.

I interview erkender Dean Barker fra New Zealand at Team USA har forbedret performance dramatisk. Nu er er der virkeklig skabt spænding før 9. Sejlads.

Spithill har fået selvtillid og siger bl.a. "vi går efter at vinde næste start".

Var det vendepunktet i Americas Cup?

9 sejlads udskudt til søndag - for meget vind

Team USA havde ellers fået den selvtillid de nok manglede tidligere. Men USA skal altså vinde 9 sejladser – og Team New Zealand skal "bare" bruge 3 sejre mere.

Ben Ainslie fik velfortjent ros for 8. sejlads. Første englænder i en finale siden 1964 er med til at gøre en positiv forskel for Team USA.

Starten på den nu udskudte 9. sejlads blev (igen) vundet af New Zealand. De var 7 sekunder foran ved mærke to. Men dagen i dag var USA's – de har justeret båd, trim, mandskab – og fået mere erfaring.

Alt det betyder at Oracle Team USA er "back in business" - og hovedsponsor Larry Ellison så meget meget glad ud i en følgebåd.

Larry Ellison fortjener ros for den mediedækning som er etableret. Rygtet er, at der er mere end 60 mand ansat i kommunikations-teamet – og de leverer super dækning.

Ben Ainslie sagde i et interview "vi ville gerne have sejlet 9. sejlads i dag." og tilføjede "der er stadig mere vi kan gøre for at forbedre båden". Det bliver spændende søndag.

Sejladsplan:

  • Sunday, Sept. 15: Final Race 10 (1:15 pm PT), Final Race 11 (2:15 pm PT)

  • Monday, Sept. 16: Off Day

  • Tuesday, Sept. 17: Final Race 12* (1:15 pm PT), Final Race 13* (2:15 pm PT)

  • Wednesday, Sept. 18: Final Race 14* (1:15 pm PT)

  • Thursday, Sept. 19: Final Race 15* (1:15 pm PT), Final Race 16* (2:15 pm PT)

  • Friday, Sept. 20: Reserve Day

  • Saturday, Sept. 21: Final Race 17* (1:15 pm PT)

  • Sunday, Sept. 22: Reserve Day

  • Monday, Sept. 23: Reserve Day

www.americascup.com

content-loader
content-loader
content-loader