Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Har Oracle flere kaniner i hatten?

Med mindre Team USA trækker en kanin op af hatten, så er der måske kun tre sejladser igen, før Team New Zealand har vundet. I morgen lørdag sejles igen to sejladser. Se også satire-video.

Af Troels Lykke |

Første sejlads: Sir Ben Ainslie om bord Oracle og bidrog til ny optimisme. Oracle Team USA vandt starten og førte ved mærke 1 og 2. Derefter satte Emirates Team New Zealand turbo på opkrydset, tredje ben, som i alle sejladser har vist sig afgørende.

Kiwierne var bedre på alle dimensioner; de sejler hurtige, vender bedre, placerede sig bedre på banen og demonstrerende ægte match race tricks.

Anden sejlads: Dean Barker og team sejlede ikke forsigtigt – de går til makronerne i hver eneste sejlads. Starten var perfekt timet og de førte hele vejen.

Oracle Team USA undgik store fejl – men de er bare ikke hurtige nok. Samtidig er deres manøvrer ofte langsommere.

Der er lidt forskel på bådene men hovedårsagen er (heldigvis) besætningerne – Team New Zealand er bedst på næsten alt pånær rumskødssejlads, hvor Team USA er en lille smule hurtigere – men langt fra nok til at komme i nærheden af at slå kiwiere.

Dean Barker sagde i sit interview at der ikke var grund til at ændre væsentligt på trimmet – hvilket lyder fornuftigt i betragtning af det fartoverskud Team New Zealand har på kryds.

Med mindre Team USA trækker en kanin op af hatten, så er der måske kun 3 sejladser igen, før Team New Zealand har vundet. Største risici for kiwierne, som kun har én båd, er havari eller kollision, så forvent at de sejler sikkert i de kommende sejladser.

content-loader
content-loader
content-loader