Gå til hoved-indhold
Kaløvigs to "nye" Nacra F18 samles. Foto: Jacob DanneferKapsejlads
Kaløvigs to "nye" Nacra F18 samles. Foto: Jacob Dannefer
Kapsejlads
Kapsejlads

Stor katamaranlejr starter i Kaløvig i dag

I eftermiddag tager godt 40 katamaransejlere hul på weekendens træningslejr. Den første af slagsen i Danmark i mange år. Men vejrudsigten er sur.

Af katrine bertelsen |

Det er Anne-Line Lyngsøe og Kaløvig Bådelaug der har taget initiativ til katamaran-træningslejren. Mange af de bedste katamaransejlere i landet har meldt deres ankomst, især har mange unge sejlere taget imod tilbuddet om en weekend i flerskrogets tegn.

Skidt vejrudsigt

Vejrudsigten har hele ugen svinget mellem godt sejlvejr til det mere blæsende. Både DMI og Forsvarets Center for Operativ Oceanografi truer med 10-12 m/sek, som ligger i den øvre ende af det forsvarlige, når det er så koldt.

- Vi er klar over, at vi kan risikere, at vi slet ikke kommer på vandet i weekenden. Men vi håber det fortsat, og vil give det et forsøg, siger Anne-Line Lyngsøe.

- Hvis ikke vi kommer på vandet, har vi lavet et program på land. Vi har bl.a. allieret os med en, der ved noget om samarbejde, så vi skal have et – ikke helt almindeligt – aften/natteløb med samarbejdsøvelser. Vi håber at alle fortsat vil deltage i en fed lejr, og tage udfordringerne med godt humør!

Nacra F18

Lige nu står Jacob Dannefer – der sejler med Anne-Line – på havnen i Kaløvig og samler to Nacra F18, som Kaløvig Bådelaug har købt. Ifølge Morten Vogelius fra Kaløvig Bådelaug skal der satses alvorligt på katamaransejlads fra nu af.

- Det bliver spændende at være med til at promovere en bådtype, der er så meget hype om, siger Morten Vogelius, der glæder sig til weekenden.

Lejren er åben for alle nuværende og potentielle katamaransejlere, og mange unge talenter fra andre jolleklasser har meldt deres ankomst, for at prøve en fuldblods fartmaskine.

- Sidst, men ikke mindst, vil det blive en weekend med en masse to-skrogs sejlads og lærerige timer på vandet, hvor selv de mest erfarne to-skrogs sejlere nok skal få noget nyt med hjem, lover Anne-Line.

Trænerteamet styres af Finn Beton fra Kraftcenter Aarhus, med bl.a. Hobie 16 SPI-sejler og træner Emil Landry som co-pilot.

- Så kom og vær med til en fed lejr med nogle seriøse og sjove timer på vandet, samt en masse skæg og ballade på land, opfordrer Anne-Line Lyngsøe, der har bagt kager og lavet hjemmelavet is til weekenden.

content-loader
content-loader
content-loader