Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det er hamrende dyrt at være olympisk sejlere, når man endnu ikke er på landsholdet. Her ses Jacob Dannefer og Anne-Line Lyngsø Thomsen.

Dansk satsning i Nacra 17 betales af egen lomme

Aarhus-sejlerne Anne-Line Lyngsø Thomsen og Jacob Dannefer satser på den nye olympiske Nacra 17. De har lige betilt en ny til 200.000 kr., de selv betaler, fortæller Jacob Dannefer til minbaad.dk.

 

 

Af Troels Lykke |

22-årige Jacob Dannefer læser erhvervsøkonomi i Aarhus og er snart ved at afslutte sin bachelor, mens Anne-Line Lyngsø Thomsen går i 4. G på et Team Danmark gymnasium i Aarhus.

Nu satser de på Nacra 17.

- Vi har tømt vores bankkonti og bestilt en Nacra 17 via Dansk Sejlunion, nu skal vi ud og skaffe noget kapital, vi regner med at få båden til april-maj. katamaranen bliver i første omgang leveret med alu-mast, men senere får alle en kulfibermast, når de har løst problemerne i toppen af masten, siger Jacob Dannefer til minbaad.dk.

Duoen låner en Nacra 18 af sejlere i Egå til at starte med og de vil træne i Kaløvig hvor der er et multihull-center, ledet af Finn 'Beton' Jensen.

En ny Nacra 17 koster 200.000 kroner, men så er der også cover, ekstra spiler og en jollevogn med.

Drømmer om OL i 2016

De to sejlere har sat sig for at udleve en drøm; en drøm som ikke blot tager et par måneder at forberede sig til, men år at opnå – drømmen om OL i Rio i 2016 i den nye mix‐båd Nacra 17. De to sejlere har, hver for sig i forskellige bådklasser, leveret store resultater igennem de seneste år.

Anne-Line Lyngsø Thomsen har i junior-­ og ungdomsklasserne hjemtaget Europamesterskaber og har internationalt ligget helt i top i de bådklasser, hun har sejlet.
 
Jacob Dannefer har igennem flere år udmærket sig som en dygtig flerskrogssejler, og sammen med sin tidligere styrmand, vandt Jacob en sølvmedalje til Ungdoms VM 2007 i Canada.

Udover flotte internationale resultater kan Jacob også smykke sig med flere Danmarks mesterskaber.

DM i Hobie cat 16 var startskuddet
 
DM i Hobie cat 16 i 2012 blev startskuddet for det nye samarbejde mellem Anne‐Line Lyngsø Thomsen og Jacob Dannefer. Ved stævnet opnåede holdet et stærkt udgangspunkt for arbejdet frem mod OL i 2016 med en flot bronzemedalje.
 
Sportschef Thomas Jacobsen fra Dansk Sejlunion:

- Det er et meget stærkt team, som har fundet sammen. Der er tale om to meget erfarne ungdomssejlere, der allerede har præsteret på topniveau. Danmark kan forvente at høre mere til dette team i de nærmeste år frem imod OL".
 
Mangler kapital

Målet for det nye hold er at repræsentere Danmark og sejle med om medaljepladserne i Nacra 17 ved OL i Rio i 2016, men først skal den nødvendige kapital til OL‐kampagnen findes, og der skal arbejdes hårdt frem mod kvalifikationen.
 
Mange træningstimer og lange køreture på de europæiske motorveje venter forude i arbejdet på at sikre deltagelse i internationale stævner og derigennem styrke den forsatte udvikling frem imod det endelige mål i 2016.

Læs mere om holdet: www.nacra17team.dk

content-loader
content-loader
content-loader