Gå til hoved-indhold
Lars Hall i DEN 6 (Elvstrøms gamle finn-jolle nummer) får en fantastisk bagbord skudstart i Phewhelii i Wales i 2012.Kapsejlads
Lars Hall i DEN 6 (Elvstrøms gamle finn-jolle nummer) får en fantastisk bagbord skudstart i Phewhelii i Wales i 2012.

Masters for Finnjolle i Frankrig

13 danske både deltager i Masters VM i Finnjolle. Stævnet sejles ud for La Rochelle i Frankrig, og byder på både vind og store bølger

Af katrine bertelsen |

Flemming Bender Jensen skriver:

Så er de første joller på vej til Masters WM for Finnjoller i La Rochelle i Frankrig. Sejladserne afvikles i Biscayen, så havet leverer dejlige planebølger med vind fra sydvest. Undertegnede har deltaget i ”La Rochelle week” for OK-joller allerede i 1966. Og jeg skal love for at vi både fik luft og bølger så det battede! Vi var seks joller af sted og vi besatte ganske beskedent de 6 første pladser.

La Rochelle

La Rochelle er en gammel engelsk sørøverby, havnen er beskyttet af to kæmpe borgtårne med en sluseport imellem, så kun ved højvande er den til at besejle. Hele vejen langs kajen er der fyldt med de mest fantastiske fiskerestauranter så kampvægten kan uden problemer holdes over de 0,1 ton. For resten -  glemte jeg at bemærke at vinene er bare de bedste der kan opdrives noget sted!

Hvem kan deltage

Stævnet er for sejlere over 40 år og opdelt i fire klasser:

  • Masters (40-50)
  • Grand Masters (50-60)
  • Grand Grand Masters (60-70)
  • Legends (over 70)

Ældste deltager – 70 år

I alt har 305 Finn-masters meldt sig til stævnet, heraf 13 danske deltagere.

Sidste års Finn- og OKjolle Danmarksmester Jørgen Svendsen er på listen, Thomas Mørup deltog for et par år siden i Punta Ala i Italien og sluttede på en delt 3 plads. Jørgen Lindhartsen har også sat sit præg på præmielisterne for flere år siden. Flot gået af dem. Ældste deltager har været en franskmand der sejlede finn til han var 87 år gammel. Han deltog for øvrigt i OL i 1956. Desværre afgik han ved døden i 2011. Ældste Dansker er Christian Poulsen (LEGEND) fra Frederikshavn med hele 73 år på sejler-bagen. Stik den søfolk!

Finn fantastisk!

Finnjollen er konstrueret i 1949 og har været på det olympiske program siden 1952. Jollen er 4,50 meter lang, har 10 m2 sejl og vejer sejlklar små 125 kg.  Danmark har, siden begyndelsen, været med blandt de dominerende nationer og har vundet flere olympiske medaljer, verdensmesterskaber og europamesterskaber.

Stævnet kan følges på Finn worldmasters hjemmeside

 


 

 

content-loader
content-loader
content-loader