Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Billedet viser FRA 75, Laurant Hay, der jagter den engelske favorit.

12 danskere i La Rochelle ved Finn World Masters - opdat. practicerace opgivet

Alle 12 danskeres joller er målt og er klar til sejlads mandag. - Koldt og blæsende p.t., men mad og vin af fransk kvalitet. VM med 300 Finnjoller bærer præg af fransk "laissez faire", siger Svend Jacobsen.

Af Troels Lykke |

300 Finnjoller nu samlet og måling har været i gang fredag og lørdag før Finn World Masters starter. Flere favoritter har været på vandet i går. Temmelig meget luft 10-12 m/sek. De mere satte ("gamle")  blev på land.

Det fortæller Svend Jacobsen, tidligere verdensmester i Ok-jolle til minbaad.dk.

Billedet viser FRA 75, Laurant Hay, der jagter den engelske favorit. I dag, søndag, træningssejlads i udgående tidevand (højdeforskel på flod og ebbe 4,7m!). Mandag til fredag to sejladser hver dag.

Alle 12 danskeres både er målt og klar til første sejlads. Koldt og blæsende er det p.t., men mad og vin af fransk kvalitet. Arrangementet bærer også præg af fransk "laissez faire".

Opdateret 19. maj kl 18.38:

Practise race opgivet pga. 12-14 sek/m vind. Tyve af de "tunge drenge" gik ud alligevel. Een sad fast 20 min. med masten i det franske mudder.

Total kaos på trailerpladsen, som kan ses af billedet. De danske sejlere tilbringer det meste af tiden i Société Rochelaises Klubhus ventende på bedre vejr.

Åbning af stævnet i dag kl. 19.00 med smagsprøver af områdets bedste spirituosa - cognac. Fantastisk stemning, antal af pralerier og løgnehistorier uden sidestykke.

Mange hilsener,
Svend Jakobsen og Flemming Bender Jensen, ældst og næstældst danskere ved VM.

content-loader
content-loader
content-loader