Gå til hoved-indhold
Mette Hundahl og Mads Christensen fortæller om meteorlogi og sejl- og rigtrim, i Horsens, Aabenraa og København. Foto: Dansk SejlunionSejlklubber
Mette Hundahl og Mads Christensen fortæller om meteorlogi og sejl- og rigtrim, i Horsens, Aabenraa og København. Foto: Dansk Sejlunion

Sejlerseminar med vejr og trim

Igen i år udbyder Dansk Sejlunion det populære Sejlerseminar. Årets udgave handler om meteorologi for tursejlere, samt sejl- og rigtrim. Det sker i Horsens, Aabenraa og København.

Af katrine bertelsen |

Sejlerseminaret handler i år om meteorlogi for tursejlere, og sejl- og rigtrim

Meteorlogi

Mette Hundahl, forfatter til ”Meteorologi og Oceanografi for Skibsofficerer”, holder foredrag om “Praktisk meteorologi for tursejlere”. Mettes bog er pensum for Yachtskipper 1-eksamen, handelsflådens officersuddannelser samt skipperskolernes uddannelser. Mette underviser på Marstal Navigationsskole.

Mette har en meget pædagogisk indgang til meteorologi. Dette foredrag henvender sig til det praktiske mht. vejr. Hvordan bliver vejret de næste par timer baseret på den vejrudsigt, jeg har, og den himmel jeg kan se? Hvad betyder de forskellige skyformationer? Hvad skal jeg, som sejler, være opmærksom på, vejrmæssigt, når jeg er på havet?

Sejl- og rigtrim

Mads Christensen fra North Sails, vil gøre seminardeltagerne klogere på sejl- og rigtrim for tursejlere. Hvordan trimmer du dine sejl optimalt for tursejlads? Hvad bør du være opmærksom på ift. din rig? Hvilken type sejldug er bedste valg som tursejler?

Mads har også sejlet over Atlanten et par gange, så han fortæller også lidt om, hvordan sejl og rig opfører sig, når de er belastede tre uger i træk.

Der er under begge foredrag rig mulighed for at stille spørgsmål, så du bliver bedre til at tackle vejret og dermed få en mere fornøjelig sejladsoplevelse.

Datoer og steder:

  • 16. november 2013 – Horsens Sejlklub
  • 25. januar 2014 – Aabenraa Sejlklub
  • 22. marts 2014 – Københavnsområdet

Hvert foredrag er på tre timer, og tilmelding gælder for hele dagen.
Prisen er 250 kr.

Mere information om Sejlerseminaret samt tilmelding sker på Dansk Sejlunions hjemmeside.

content-loader
content-loader
content-loader