Gå til hoved-indhold
Fra KIRC i 2013- Det er Carsten Breuning til højre med de kække solbriller. Foto: Ole Thrane, NordfynsfotoTur
Fra KIRC i 2013- Det er Carsten Breuning til højre med de kække solbriller. Foto: Ole Thrane, Nordfynsfoto

Dansk Sejlunion fyrer turkonsulent

Carsten Breuning, der har været turkonsulent i Dansk Sejlunion siden 2011 er blevet opsagt. Det er underskuddet på 700.000 kr der skal dækkes ind.

Af katrine bertelsen |

Dansk Sejlunion står fra slutningen af marts uden en dedikeret turkonsulent. Det er 62-årige Carsten Breuning, der nu må kigge sig om efter et nyt job.

Underskud på 700.000 kr

Det er underskuddet på Dansk Sejlunions budget, der har fået sparekniven frem, og det er gået ud over Sejlunionens eneste turkonsulent.

Mads Kolte-Olsen, generalsekretær i Sejlunionen siger til minbaad.dk.

- Pointen er at få en god økonomi. Vores underskud på ca. 700.000 kr skal afvikles, så det er væk i 2015.

Klubkonsulenterne overtager opgaverne

Mads Kolte-Olsen understreger, at turopgaverne ikke bliver nedprioriteret, og at DS bestyrelse netop har fået et oplæg, ”Sådan arbejder vi med tursejlads”, der viser DS høje ambitioner, ligesom der snart kommer en spørgeundersøgelse, "Hvad efterspørger sejlerne".

Det bliver de fire klubkonsulenter, der skal overtage en del af turkonsulentens opgaver. Sten Wintlev overtager også nogle af opgaverne, som f.eks. forsikringsområdet.

- Vi holder fast i opgaverne, men deler dem ud på klubkonsulenterne, fortæller Mads Kolte-Olsen, det bliver en del af deres job at stimulere klubberne til tursejlads.

Brandærgerligt

Ikke desto mindre er flere lidt bekymrede over, om tursejladsen får helt det samme fokus, uden en dedikeret person på området.

Lars Plejdrup fra Herslev Strand Sejlklub, der arrangerer Sjælland Rundt På Indersiden og er aktuel med et større tursejler/cruisingmøde på torsdag i Herslev, er bekymret.

- Det er brandærgerligt, hvis Dansk Sejlunion vil nedprioritere tursejladsen. 90% eller flere af DS medlemmer er jo tursejlere, og det er dem der betaler for det meste af gildet. Det er stærkt bekymrende. Vi har været meget glade for samarbejdet med Carsten Breuning, og kommer til at savne hans ekspertise på turområdet, lyder det fra Lars Plejdrup.

Poul Erik Jakobsen, formand for Danske Tursejlere, der har 9000 medlemmer, understreger at de har et godt samarbejde med DS, men de ville blive meget kede af det, hvis DS nedprioriterer tursejladsen.

Lars Oudrup, formand for "Turcatamaransejlere i Danmark” siger.

- Det er med stor bestyrtelse, at vi hører om Carsten Breunings fratrædelse som tursejlerkonsulent i DS. Carsten har arrangeret og deltaget i mange turtiltag: flotillesejladser, Cruising Rallies mv. og den slags kræver engagement og interesse for sagen. Langt hovedparten af DS’ medlemmer er tursejlere, og det er dumt at fjerne den, der er med til at give disse ”Puls & vand i håret.

Carsten Breuning fratræder med udgangen af marts.

content-loader
content-loader
content-loader