Gå til hoved-indhold
Tur
Vandmaskinen virker ikke, så nu har Signe købt vand til turen i stedet.

Signe: Nedtælling til over Atlanten og vi er ikke klar!!

Kun en dag tilbage, inden vi lægger fra kaj i Arrecife på Lanzarote og sejler på vores første Atlantiske oversejling - og vi synes slet ikke, vi er klar! Mad og vand er købt til 45 dage.

Af Signe Storr, Lanzarote |

For halvanden uge siden, da vi sejlede rundt ved Gran Canaria, talte vi ellers om, at vi lige så godt kunne sejle af sted samme dag, for på nær den sidste proviantering så var vi egentlig klar.

Sådan har vi det selvfølgelig slet ikke nu! Båden er et totalt kaos, og ingenting synes at gå vores vej.

At få post på Canarie-øerne har vist sig at være helt umuligt, og Henrik har brugt timer hver dag på at søge vores pakker og ringe rundt og klage sin nød.

De fleste pakker har vi måttet opgive, bl.a. en der indeholdt en ny pumpe til vores watermaker, da den selvfølgelig brød sammen tre dage efter, at alt ellers så ud til at virke.

Vi må derfor nøjes med det vand, vi kan fylde på flasker og i dunke. Jeg er mest bekymret over, om vi har vand nok, til at jeg kan vaske mit hår ordentligt. 4 uger uden hårvask er mishandling!

Henrik og jeg har en tydelig opdeling af arbejdsopgaver om bord, selvom det ikke er noget, vi har talt om.

Han tager sig af alt omkring selve sejladsen og båden, og jeg ansvar for alle de domestiske opgaver. Jeg har overblik over vores madforsyning, og jeg er i gang med at lave retter til fryseren.

18 færdigretter

Jeg mangler stadig et par stykker, men er nået op på 18 færdigretter i alt. Jeg har købt en vakuumpakker, så jeg vakuumpakker alt maden, inden jeg fryser det, så skulle fryseren sætte ud over Atlanten, så skulle det gerne kunne holde sig i hvert fald en uge mere i fryseboksen.

Jeg køber ikke friske grøntsager og æg og alt den slags, da jeg synes, det virker lidt for besværligt at holde friskt.

Jeg prøver at holde det så simpelt som muligt og prøver at minde mig selv om, at det trods alt kun er fire uger, vi skal være af sted. Nogle gange føles det som om, at vi forbereder til aldrig at komme i land igen!

Mad til 45 dage

Henrik synes dog, at vi skal have mad med til mindst 45 dage, i tilfælde af at alt muligt sker, så jeg har købt en del færdigretter.

En sejler ved siden af os har sagt til os, at inden vi når til Martinique, så er vi med garanti blevet meget slanke. Det vil selvfølgelig være ganske vidunderligt, men jeg har lidt svært ved at se, hvordan det skal kunne lade sig gøre med den proviantering, jeg har foretaget!

Vi har overvejet flere gange, om vi skal udskyde vores afrejsedato og sejle uden de andre deltagere i Atlantic Odyssey, primært pga. vores manglende pakker, men vi har nu besluttet at sejle af sted på søndag alligevel.

Vi er lidt nervøse for, at hvis vi venter, så vil vi blive ved med at finde på ting, som vi synes, vi bør ordne, så nu sejler vi af sted og glæder os til at komme frem, hvor vi så kan fortsætte det uendelige arbejde, der åbenbart følger med at bo på en båd!

Følg vores track over Atlanten på www.atlanticodyssey.org/rally-2013-14/track-the-boats/

Lakrids kommer vi ikke til at mangle over Atlanten.

I alt 21 både sejler nu med Atlantic Odyssey på søndag 17. november.

 

Status dagen inden vi forlader Arrecife og sejler over Atlanten!

Signe sørger for maden.

Der mangler stadig at være styr på tingene, på den 30 fods båd. Fotos: Signe Storr

content-loader
content-loader
content-loader