Gå til hoved-indhold
Signe Storr og kæresten Henrik sejler med i deres 30 fods sejlbåd, når starten går 17. november på Lanzarote.Kapsejlads
Signe Storr og kæresten Henrik sejler med i deres 30 fods sejlbåd, når starten går 17. november på Lanzarote.

Signe i ny transatlantisk regatta Atlantic Odyssey

Jimmy Cornell, ophavsmanden til ARC, Atlantic Rally for Cruisers, har i år søsat et alternativ til den oprindelige transatlantiske regatta, som han kalder for Atlantic Odyssey, der er for tursejlere.

Af Signe Storr, Lanzarote |

Begrundelsen for at skabe en konkurrerende oversejling er at vende tilbage til den oprindelige ide med ARC’en: En ikke-kommerciel, ikke-konkurrerende begivenhed for tursejlere, hvor fokus er på sikkerhed og fornøjelsen ved at deltage i et fælles arrangement for amatører.

Prisen for deltagelse i Atlantic Odysseys første sæson er et engangsbeløb på 500 Euro uanset bådens størrelse og antallet af besætningsmedlemmer, hvilket er en lavere pris end den eksisterende ARC og andre alternativer.

Inkluderet i prisen er fri havneplads ugen op til start og ugen efter ankomst samt rabatter ved længere ophold.

Alle både vil desuden blive udstyret med en GPS-tracker, så familie og venner kan følge bådens lokation på arrangørernes hjemmeside.

Gratis for familier
For at lancere den nye regatta har arrangørerne valgt at gøre det gratis for både med børn under 16 år at deltage. På spøgsmålet om, hvorvidt deltagende både uden børn kan føle sig forbigået, svarer Doina Cornell, Jimmy Cornells datter og koordinator af Atlantic Odyssey:

”Jeg har ikke fået nogen feedback fra deltagere uden børn, at de synes prisen er for høj for dem. Takket være vores sponsorer på Canarie-øerne og i Caribien har vi mulighed for at tilbyde nogle meget generøse tilbud som fx en gratis optagning af båden i den nye Marina Lanzarote, gratis havnepladser ved start og slut samt rabatter ved længere ophold.”

Ind til videre er halvdelen af de deltagende både familier med børn i skolealderen, hvorfor Doina Cornell gerne vil skabe et meget familieorienteret arrangement:

”Børnene vil få mulighed for at deltage i en naturvidenskabelig data-indsamling, hvilket jeg er sikker på vil hjælpe dem til at få en mere interessant oversejling.”

Oversejlingen har to starttidspunkter med forskellige afgangs- og ankomstmarinaer:

Atlantic Odyssey I: Den 17. november 2013 fra Arrecife, Lanzarote til Le Marin, Martinique.

Atlantic Odyssey II: Den 12. januar 2014 fra Santa Cruz de la Palma til St George’s, Grenada.

content-loader
content-loader
content-loader