Gå til hoved-indhold
18-footere på San Francisco-bugten, med Golden Gate i baggrund. Der var både vind og strøm. Foto fra videoenKapsejlads
18-footere på San Francisco-bugten, med Golden Gate i baggrund. Der var både vind og strøm. Foto fra videoen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

18-footer: Dansker fik 10. plads i San Francisco

Flemming Clausen fra Sønderborg har den sidste uge sejlet om Mark Foy Trophy, i sin 18-footer på San Francisco-bugten. Det blev til en 10. plads til Original Chia. Se video.

Af katrine bertelsen |

Flemming Clausen skriver fra San Francisco:

Nespresso international 18-footer/Mark Foy Throphy er nu slut. Den dominerende nation var helt klart New Zealand, som formåede at tage både 1. og 2. pladserne. C-tech trak det længste strå og vandt á point med Yamaha på 2. pladsen.

På med den lille rig

Den sidste dag startede vi igen kl. 12.00 for at undgå, at skulle sejle i kraftig vind og modstrøm. Den første sejlads blev sejlet i temmelig let luft, men da vi skulle sejle tre sejladser den sidste dag, var der ingen af 18-footerne der turde at tage rig nr. 1 på, som er højere og har et større sejlareal.

Vinden kommer lidt inde fra land, og er derfor meget skiftende både i styrke og retning. Der skal hele tiden laves en afvejning af, om det kan svare sig at sejle i mere luft og mere strøm, eller om man skal under land for at få mindre strøm.

I første sejlads kom vi desværre lidt for langt under land samtidig med at vinden friskede mere ude på bugten. I anden sejlads fik vi sejlet en 7. plads hjem.

Bomning og kætring

I pausen mellem 2. og 3. sejlads var vinden frisket en del og der blev målt mellem 11-14 sekundmeter. Sejladsen startede fint for vores vedkommende, og indtil næstsidste bomning lå vi nr. 6. Men desværre lavede vi en lille fejl i bomningen og den blev desværre straffet med en kæntring.

Kæntringer i sådanne forhold sker let. Bare lidt surt at det også medfører, at vi faldt ned på en samlet 10. plads, og der blev vi!

Sejlerhilsner fra Flemming Clausen og besætning

Se resultater her

content-loader
content-loader
content-loader