Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Flemming Clausen og co. vinder 18-footer-stævne

18-footer-hold fra Sønderborg/Vejle med Flemming Clausen, Søren Clausen og Thomas Ebler tog komfortabel sejr i Europæisk Grandprix-stævne i Brunisse, Holland.

Af Troels Lykke |

På førstedagen var der frisk til hård vind, den danske 18-footer Original Chia fra Sønderborg/Vejle vandt første sejlads i overbevisende stil.

Flere af de øvrige 18-footere havde problemer med at håndtere den forholdsvis kraftige vind.

Den efterfølgende sejlads blev aflyst pga. af for kraftig vind. Næste dag blev der ikke sejlet til stor ærgelse for den danske besætning.

Træning før sejlads i San Francisco

- Vi vil gerne have så meget kapsejladstræning i hårdluft som overhovedet muligt. Åragen til dette er at et af årets højdepunkter er 18-footer Mark Foy Trophy som i år finder sted i San Francisco samtidigt med Americas Cup endda på samme sejladsområde. I San Francisco er der som regel hård luft med masser af bølger så det bliver en udfordring, siger Flemming Clausen.

På sidste dagen blev der gemmeført fire sejladser i 6-8 sekundmeter vind. Original Chia førte de to første sejladser fra start til mål.

I de sidste to blev det til to andenpladser. En engelsk båd havde valgt rig 2, som var en andelse mere rigtigt valgt til vindstyrken i de sidste 2 sejladser. Næste store udfordring er Europamesterskab i Carnac i Frankrig.

Se mere om sejladsen og 18 footer

content-loader
content-loader
content-loader