Gå til hoved-indhold
Det danske Marinehjemmeværn har valgt TUCOs C-Guard 9,3 Full Cabin til sit pilotprojekt for nye indsatsfartøjer. Foto: TUCOUdstyr
Det danske Marinehjemmeværn har valgt TUCOs C-Guard 9,3 Full Cabin til sit pilotprojekt for nye indsatsfartøjer. Foto: TUCO

Tuco leverer til hjemmeværnet

Efter et målrettet fokus på avancerede designs og materialer, bliver C-Guardklassen fra Tuco Marine nyt indsatsfartøj hos Hjemmeværnet.

Af katrine bertelsen |

Tuco Marine ApS i Faaborg har gennem den seneste årrække fokuseret på de mest avancerede designs og materialer inden for bådbygning.

Den satsning har bragt Tuco Marine Group helt frem i front som førende producent af professionelle fartøjer i letvægtsmaterialer som kulfiber.

Tuco har samtidig udvidet produktprogrammet i værftets GUARD serie til også at Indeholde C-GUARD klassen – som baserer sig på lette kulfibermaterialer, hvilket giver større hastighed og øget rækkevidde for indsatsfartøjer og redningsfartøjer i GUARD serien. Det betyder, at det Danske Marine Hjemmeværn har valgt netop en C-Guard 9,3 Full Cabin til sit pilotprojekt for nye indsatsfartøjer.

Tuco Marine ApS har leveret fartøjet, som tirsdag d.10. 12. 2013 blev overtaget og navngivet ved en ceremoni på havnen i Faaborg. Skibet blev navngivet af chefen for hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, som ved lejligheden udtrykte sin glæde ved projektet og med det nye skib. Skibet er en del af hjemmeværnets pilotprojekt, hvor det blandt andet skal arbejde med en responstid på kun 30 min.

- Vi er naturligvis begejstrede over, at hjemmeværnet har valgt vores C-GUARD fartøjstype til deres nye pilot projekt , siger Direktør Jonas Pedersen, Tuco Marine ApS. - Det er yderst vigtigt for virksomheder som vores at have et godt og tæt samarbejde med kunder på hjemmemarkedet. Med en god base i hjemmemarkedet står vi langt stærkere når vi ser ud på eksportmarkederne, uddyber Jonas Pedersen.

Båden til hjemmeværnet er udrustet med en Hyundai-SeasAll 250hk indenbords dieselmotor med bravo-drev leveret af West Diesel Engineering A/S i Esbjerg. Af andet udstyr kan nævnes RayMarine Radar/Plotter, AIS samt fuldt PC-udrustning. Båden har også både båreplads og blåt blink, som kan anvendes, når Hjemmeværnet skal støtte Politi og SKAT i og omkring deres indsatser på vandet.

Om Tuco:

Tuco producerer ud over GUARD fartøjer blandt andet lette passagerfærger i kulfiber, da man med brugen af dette lette materiale i hurtigfærger kan opnå store brændstofbesparelser med tilsvarende mindre CO2 udledning til følge. Allerede gennemført projekter i Norge har dokumenteret brændstofbesparelser på helt op til 57% og reduktioner i NoX udledningen på 66% ved anvendelse af kulfiber skrog fra Tuco.

 Hos Tuco produceres ligeledes industriemner og high performance både, som trimaran Carbon3, hvor lethed og høj styrke ligeledes er i fokus. Også til industien produceres en række emner i komposit materialer, alle med høj styrke og lav vægt og et meget korrosionsbestandigt ydre.

Kilde: Pressemeddelelse, TUCO

content-loader
content-loader
content-loader