Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Celine Carlsen fra Aarhus er nu rykket op på en 14. plads i Laser Radial.

YSWC: En bedre dag i Limassol

Flere danske sejlere fik rettet op på selvtilliden i løbet af onsdagens sejladser på Cypern. Céline Carlsen var tæt på at være dagens bedste i Laser Radial piger i Youth Sailing World Championship.

 

Af Troels Lykke |

Jan Christiansen, holdleder for danskerne ved YSWC, har sendt dette nyhedsbrev til sejlsport.dk:

Laser Radial-sejleren Céline Carlsen fra Egå Sejlklub var den mest markante blandt danskerne ved tredjedagen af Youth Sailing World Championship (YSWC), der foregår ud for Limassol på Cypern.

Radial-pigerne kom onsdag ud til fantastiske sejlforhold med 15-18 knob vind. Søbrisen kom en anelse før, lidt stærkere og lidt mere til højre end tidligere i konkurrencen. Det betød en mere åben bane, hvor fordelene var svære at vurdere.

Sejr og gult flag
Forholdene var ikke et problem for Céline Carlsen, som meget hurtigt låste sig på en start mod luv for at sikre muligheder og trykøgninger, som vi af erfaring vidste lå ude i banens landfjerne side. Dermed blev første sejlads en perfekt sejlads, som endte med dansk sejr.

Céline fik en mindre god start på anden sejlads, men kæmpede sig op gennem feltet og frem til en top-ti på sidste læns inden mål.

Her fik hun et uventet gult flag af juryen og måtte udgå af sejladsen, da det var hendes andet i konkurrencen. I dagens sidste sejlads var hun tilbage i toppen af feltet og sluttede på en 4. plads.

Mindre strategi - mere fart
Lidt mere vind og en jævnere fordeling af samme i dagens sejladser gjorde strategien lettere.

Når vinden øger, betyder de næsten usynlige trykforskelle i søbrisen en anelse mindre. Til gengæld er der lidt flere, som falder fra på farten med et øget krav til fartteknik - og det passede danskerne godt.

En af de udfordringer, som danskerne har bøvlet med i Limassol, er at få stabile starter i toppen af feltet.

Udfordringen er først og fremmest mental - danskerne har kompetence til at gennemføre selv teknisk svære starter, men bevidstheden om vigtigheden af velgennemførte starter er ikke langt nok fremme i hukommelsen, og dermed er viljen til at kæmpe hårdt på det rette tidspunkt heller ikke stor nok. Vi vil fokusere mere på dette i konkurrencens sidste dage.
 

I 29er havde Middelfart-sejlerne Frederik Just Melson og Markus Oliver Nielsen en god dag med tre stabile placeringer som nr. 5, 5 og 6 blandt de 29 både i feltet. Samlet ligger de nummer otte.

 YSWC - efter dag 3
 (dagens placeringer)

 29er
 8.  Frederik Melson/Markus Nielsen (5, 5, 6)

 Laser Radial piger
 14.  Céline Carlsen (1, DNF, 4)

 Laser Radial drenge
 16.   Christian Guldberg Rost (24, 17)

 SL16
 12.  Camilla Eden/Nicklas Heide-Jørgsensen (14, 10, 9)

 

content-loader
content-loader
content-loader