Gå til hoved-indhold
Céline Carlsen i Laser Radial laver en perfekt start med en enkel og rigtig strategi på første krydsKapsejlads
Céline Carlsen i Laser Radial laver en perfekt start med en enkel og rigtig strategi på første kryds.

Unge danskere er langt fra medaljerne

Der blev samlet set hverken sejlet bedre eller dårlige af de danske sejlere tirsdag under ISAF Youth Sailing World Championship i Limasol.

Af Troels Lykke |

Jan Christiansen, holdleder ved U-VM, fortæller om en dag der ændrede målsætningerne for de danske sejlere:

Tirsdagens resultater betyder, at ingen danske sejlere lige nu kan mærke, at deres  højeste målsætninger med top 5 eller endda medalje er indenfor rækkevidde.

Efter at de sidste både er kommet i havn lidt over 7 til aften, er tiden derfor gået med refleksion og perspektivering - også ud over de næste sejladser.

Dagen starter med, at Céline Carlsen i Laser Radial laver en perfekt start med en enkel og rigtig strategi på første kryds. Det giver en runding som nummer 11, da hun mangler lidt fart i forhold til de allerhurtigste i den lette søbrise. I mål er hun nummer 13 og det er absolut tilfredsstillende.

For tidligt af sted
Dernæst kommer Frederik og Markus i 29er til start, og de skyder den af helt på samme måde. Men uheldigvis for dem, hvad de også kunne mærke, så var de et par meter for langt fremme i startøjeblikket. Så sejladsen, der ellers var flot gennemført på en 7. plads, blev til de kedelige bogstaver "OCS" for en tyvstart.

Tirsdagens første sejlads for Christian Rost i Laser Radial blev til en ekstremt flot 3. plads efter en på alle måder veldisponeret sejlads, som han sejlede med både et teknisk overskud og et godt strategisk overblik.

Og Camilla og Nicklas i SL16 viser stadig rigtig gode takter i starterne, men det kan dog ikke forhindre, at de af andre årsager langsomt taber terræn i løbet af sejladserne.

Stabiliteten mangler 

Som dagen skrider frem, viser det sig, at ingen af de danske både har den stabilitet, der skal til for at producere gode resultater. Og da det nu er anden dag i træk ud af fem, så ved alle hvad klokken har slået; vi er ikke helt på det niveau i denne konkurrence, som vi havde forventet. Hvorfor det og hvad gør vi med fremtiden?

Aftenens debrief med de forskellige teams har derfor haft et perspektiv langt ud over morgendagens sejladser. Det giver en ro, at lægge forventningerne fra sig og sætte tingene ind i et større ramme; dagen i morgen og de næstkommende dage kan for netop disse unge sejlere, give et større udbytte, end blot at kæmpe for at forsøge at genvinde tabt terræn.

Processen med det lange perspektiv er derfor allerede startet i dag, men det ændrer selvfølgelig ikke på, at i morgen bliver lige så vigtige en sejladag som dagen i dag.

RESULTATER YSWC - 2. dag
 (gårsdagens placering)

 29er
 13. (7) Frederik Melson / Markus Nielsen (Middelfart Sejlklub)

 Laser Radial (piger)
 22. (16)  Céline Carlsen (Egå Sejlklub)

 Laser Radial (drenge)
 17. (31) Christian Rost (Egå Sejlklub)

 SL 16
 10. (9) Camilla Eden/Nicklas Heide-Jørgensen (Svendborg Sunds Sejlklub/Faaborg Sejlklub)

Resultatliste www.isafyouthworlds.com

Christian Rost fra Egå Sejlklub er rykket fra en 31. til en 17. plads i Laser Radial.

content-loader
content-loader
content-loader