Gå til hoved-indhold
Mon ikke at Lotte Meldgaard møder op til VM i 2015 i Middelfart. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Mon ikke at Lotte Meldgaard møder op til VM i 2015 i Middelfart. Foto: Troels Lykke

Middelfart får VM i kvinde-matchrace til byen i 2015

Verdensmesterskabet i kvinde-matchrace skal sejles i Middelfart i 2015 Det blev besluttet efter en præsentationsrunde i Oman ved ISAF-møde.

Af Troels Lykke |

I budrunden var Danmark oppe mod Polen, Sverige og to bud fra USA. Og det var Søren Mathiesen Laugesen, der er Regatta, Event og Partner Manager hos Match Racing Denmark i Middelfart, som fik beskeden først.

For i mandags var han inviteret til ISAF's, det internationale sejlforbunds, årskonference i Oman, hvor op imod 1000 repræsentanter fra hele verden deltog. Her fremlagde han sammen med Sport Event Denmark det danske bud på VM'et, som Match Racing Denmark har udarbejdet i tæt samarbejde med Sport Event Denmark og Dansk Sejlunion.

Allerede samme dag fik han et uofficielt tilsagn om, at valget var faldet på netop Danmark som vært for eventen - og i dag har den officielle udnævnelse netop fundet sted i Oman.

Verdenseliten kommer til Danmark

- Udnævnelsen betyder, at den absolutte verdenselite inden for kvindelig matchrace kommer til Danmark i 2015, forklarer Søren Mathiesen Laugesen. - Der er i sejlerkredse rigtig megen prestige i at få lov til at afholde sådan et mesterskab, og da vi hos Match Racing Denmark er konkurrence-mennesker til fingerspidserne, er det klart, at vi er meget glade i dag! Det er vigtigt for os at tiltrække verdensmesterskabet for at styrke dansk sejlsport og sætte fokus på vores sportsgren. Det er et scoop for sporten, for os og for vores samarbejdspartnere, for Trekantsområdet, Fyn og hele Danmark, at det er lykkedes os at få dette VM hertil i 2015, uddyber han.

Sportslige og kommunikative præstationer begrunder valget

Match Racing Denmark var oppe imod fire andre budgivere, nemlig 1) Szczecin-Swinoujscie i Polen, 2) Long Beach i Californien, USA, 3) Lysekil i Sverige og 4) Sheboygan i Wisconsin, USA.

Men det blev altså Danmark, der løb af med sejren. - Vi har hos Match Racing Denmark stor erfaring i at afholde stævner; dels lever vi af at sejle med og teambuilde erhvervslivet, og dels afholder vi hvert år en række nationale og internationale stævner. Hver eneste gang vi afholder et stævne, får vi mere træning i det. Fx afholdt vi EM i matchrace i 2009 og det prestigefyldte ISAF Nations Cup 2013 Grand Final i august, som mange nok husker. Vi føler os derfor i topform til at afholde VM i kvindematchrace i 2015, uddyber Søren Mathiesen Laugesen.

Han er da heller ikke i tvivl om, hvorfor valget netop faldt på Match Racing Denmark.

- Begrundelsen var uden omsvøb vores suveræne værtspræstation ved afholdelsen af Nations Cup. Både rent sportsligt og vores meget succesfulde mediedækningsarbejde, som også vil blive en del af kvinde-VM'et i 2015, slutter han.

Det eksakte tidspunkt for afholdelsen af VM'et, hvis officielle navn er "2015 ISAF Women's Match Racing World Championship", vil blive meldt ud, så snart det ligger fast.

Der har været dansk deltagelse hvert år siden 1999, og til syv ud af de femten afholdte stævner har Danmark taget medaljer. Stævnet blev første og sidste gang afholdt i Danmark i 2006 i Skovshoved, hvor Dorte O. Jensen fra Danmark vandt guld.

Stor tilfredshed og opbakning hos Sport Event Denmark

- Der er vind i sejlene for Sport Event Denmark, forbundene og værtsbyerne lige i øjeblikket. I dag i Oman har Danmark således fået tildelt VM i Matchrace for kvinder 2015 til afholdelse i Middelfart. For tre uger siden fik Danmark i Doha tildelt VM håndbold 2019 for herrer. Der er ved at tegne sig et mønster, hvor danske bud vindes efter flotte og overbevisende præsentationer on site, og hvor det er Sport Event Denmark, der er med på scenen, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

content-loader
content-loader
content-loader