Gå til hoved-indhold
Her går det helt galt. Den spiler kan næppe repareres. Foto: Troels LykkeUdstyr
Her går det helt galt. Den spiler til 125.000 kroner kan næppe repareres. Foto: Troels Lykke

Forsikret mod dumhed?

Forsommeren har budt på blæsevejr, med flængede spilere. Men dækker forsikringen, spørger vi Pantaenius og Topdanmark om. Doyle Sails gir pris på en reparation.

Af katrine bertelsen |

Fyn Rundt, Sjælland Rundt og mange andre kapsejladser i forsommeren har haft rigelig med luft. Så meget luft, at flere har smadret deres spiler, og andre har valgt at udgå. Står man med en smadret spiler, er spørgsmålet om kaskoforsikringen dækker.

- Hvis der sker noget, man ikke kunne forudse, eller havari på noget grej, ja, så dækker kaskoforsikringen, siger Gert Toft fra Pantaenius.

Han pointerer, at hændelige uheld ikke er omfattet af forsikringen, Det man kan kalde dumheder, er imidlertid dækket.

- Engang imellem er folk flove over at have dummet sig, og så skal vi til at stille 20 spørgsmål om uheldet, lyder det fra Gert Toft, der pointerer, at det er vigtigt at erkende en dumhed. - Går det helt galt, så hold dig til sandheden, og skriv, hvad der er sket, slutter Gert Toft.

TopDanmark bryder sig ikke om dumheder

TopDanmark forsikrer ikke uheld, der sker af dumhed. Her skal det være en hændelse, f.eks. en grundstødning, en kollision eller et mastehavari der er årsag til skade på spiler eller sejl.Og der skelnes ikke mellem tur- og kapsejlads.

Sven Holmbo Sørensen fra Topdanmark siger. - Sker der en skade på en mast, bom, spilerstage eller lignende, med efterfølgende skader på sejl og spiler, ja dækker vi. Er man en god sejler, så sejler man efter forholdene, og skifter sejl derefter. Dumheder dækker vi ikke.

Jurasprog er ikke altid let at forstå. Er du i tvivl om, hvad din forsikring dækker, så læs forsikringsbetingelserne, eller kontakt dit forsikringsselskab, og få udlagt teksten.

Hvad koster en reparation?

Doyle Sails i Skovshoved giver her et bud på, hvad det skal koste at få repareret en spiler af ”normal størrelse”.

  • En skade, hvor toppen en revet af, og den er flænget langs liget koster ca. 2000 kr.
  • En flænge på tværs: ca. 3000 kr
  • En lap over et hul efter f.eks. en spilerstage: ca. 500 - 1000 kr.
  • De helt store spilere, har dobbelte sideligsbånd og liseliner. Og her kan prisen sagtens løbe op i det dobbelte, dvs. fra 6000 kr og opefter.

Men igen… Doyle Sails siger, at det er svært at komme med den rigtige pris, for det afhænger helt af flængens karakter. Om det er et rent snit, eller en ujævn flænge. I sidste tilfælde skal der måske skiftes en bane, og det koster mere end en syning eller en lap.

Anne-Line Lyngsø Thomsen og Jacob Dannefer smadrede deres Nacra 17-spiler forleden. Anne-Line siger: Vi kan også være med!

content-loader
content-loader
content-loader