Gå til hoved-indhold
Brugtbådspriserne er styrtdykket. Er din båd forsikret for højt? Foto: Katrine BertelsenUdstyr
Brugtbådspriserne er styrtdykket. Er din båd forsikret for højt? Foto: Katrine Bertelsen

Vurderingsmand: Mange både er vurderet for højt

Baadvurdering.dk har siden 1. januar vurderet 55 både. Siden 2008 er prisen faldet med 35-50 procent. Næsten en tredjedel af TopDanmarks bådejere har fået nedsat forsikringssummen for at spare afgift.

Af katrine bertelsen |

Siden 1. januar 20123 har det fynske firma baadvurdering.dk vurderet godt 55 både.

Langt de fleste ønsker en ny prisberegning af deres båd, med henblik på at nedsætte forsikringspræmien, men flere ønsker også vurderinger, hvor private køber båd af private.

Det er prisfaldet på brugtbådsmarkedet og den nye afgift på forsikringspræmien, der får bådejerne til at omvurdere deres både. For der er penge at spare.

- Siden krisen for alvor spidsede til i 2008 er priserne på brugte både faldet med 35-50%, fortæller Michael Lindharth fra Nordfyns Marine, der også ejer bådvurderingsfirmaet baadvurdering.dk. 

- Mange ønsker en ny vurdering af deres båd, for at få nedsat forsikringspræmien. Man må nemlig hverken over- eller underforsikre sin båd. Og med de kraftige prisfald vi har set de senere år, er mange både sat for højt, siger Michael Lindharth til minbaad.dk.

TopDanmark: 30 procent har nedsat forsikringssum

Sven Holmbo Sørensen fra TopDanmark fortæller, at ca. 30 procent af deres kunder, der har bådforsikring, har fået nedsat forsikringssummen.

Men Sven Holmbo fortæller også, at TopDanmark bruger kundens oplysninger – sammenlignet med markedets øvrige brugtbådspriser, til at fastsætte en ny forsikringssum.

Det koster mellem 1.250 og 2.200 kr at få vurderet sin båd hos baadforsikring.dk, afhængig af, hvor i landet båden ligger.

content-loader
content-loader
content-loader