Gå til hoved-indhold
Inderhavnsbroen er del af den gang- og cykelforbindelse, som skal sikre sammenhængen mellem Kongens Nytorv og Christianshavn. Billedet er fra januar 2013. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Inderhavnsbroen er del af den gang- og cykelforbindelse, som skal sikre sammenhængen mellem Kongens Nytorv og Christianshavn. Billedet er fra januar 2013. Foto: Troels Lykke

Broer i Københavns havn er først klar til oktober

Fire nye broer skulle have stået klar i februar. Nu bliver de tidligst indviet til oktober. Forsinkelsen bør ikke få konsekvenser for sejlerne i havnen, skriver dinby.dk

Af Troels Lykke |

Entreprenøren Pihl har meddelt Københavns Kommune, at Inderhavnsbroen over Københavns Havn ikke kan afleveres til tiden.

Kanalbroerne, Trangravsbroen og Proviantbroen, der skal forbinde Inderhavnsbroen med det øvrige Christianshavn og Holmen, bliver også forsinkede. Forsinkelserne skyldes primært, at produktionen af ståldelene til broerne har trukket ud.

Det skriver dinby.dk

I den oprindelige aftale skulle broerne have været færdige i februar, men ifølge entreprenøren kan den samlede forbindelse tidligst forventes indviet til oktober.

Det får nu Københavns Kommune til at tage de nødvendige juridiske tiltag.

»Som bygherre gør vi alt, hvad vi kan, for at få broerne gjort færdige, så københavnerne kan få glæde dem. Vi har derfor bedt entreprenøren om at få et endeligt svar på, hvornår de tre broer kan afleveres, men de har endnu ikke været i stand til at give en tilfredsstillende tilbagemelding,« fortæller Jens Zøfting, centerchef for Center for Anlæg i Københavns Kommune.

Sejlerne kan sejle videre
Forsinkelsen af broerne bør dog ikke få konsekvenser for sejlerne, da Pihl ifølge kontrakten er forpligtet til, at der er passage for sejlerne i kanalerne i sejlsæsonen 2013.

»Vi er særlig opmærksomme på, at sejlerne kan komme ud og ind gennem havnen og kanalerne til sommer. Og vi vil ikke acceptere, at entreprenøren spærrer for gennemsejling, eller at der opstår farlige situationer,« fortæller Jens Zøfting.

Inderhavnsbroen er del af den gang- og cykelforbindelse, som skal sikre sammenhængen mellem Kongens Nytorv og Christianshavn via Nyhavn og Grønlandske Handels Plads med videre forbindelse mod nord via broen over Proviantmagasingraven og mod Amager via broen over Christianshavns Kanal/Trangraven.

Trangravsbroen har tre ’ben’. Et til Grønlandske Handels Plads, et til Trangravsvej og et til Islands Plads. Der er to oplukkelige broklapper.

Proviantbroen over Proviantmagasingraven sikrer, i forlængelse af broen over Trangraven og den kommende bro kaldet Cirkelbroen mellem Danisco og Nordea i den modsatte ende af Christianshavns Kanal, forbindelse på langs af havnepromenaden helt fra Slusen i Sydhavnen til Operaen og resten af Holmen mod nord, skriver dinby.dk.

content-loader
content-loader
content-loader