Gå til hoved-indhold
Jesper Bank på METS. Nu skal han over Atlanten med en fiskestang. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jesper Bank på METS. Nu skal han over Atlanten, noget han har drømt om i mange år. Foto: Troels Lykke

Jesper Bank på vej over Atlanten med en fiskestang

Den dobbelte OL-guldvinder stiger søndag om bord en spritny Oyster 625. - Jeg har taget min fiskestang med, siger Bank, som vi mødte på METS i går i Amsterdam.

Af Troels Lykke, Amsterdam |

Vi møder Jesper Bank på Elvstrøm Sails standen på den store udstyrsudstilling METS i Amsterdam, hvor 1.400 udstillere fra 19 lande er tilstede.

Under et interview til BådNyt om hvordan det går i branchen, fortæller han pludselig at han skal sejle over Atlanten på søndag på en Oyster 625, der ejes af Hamborg-sejleren Wolfram Birkel.

Den kun et år gamle båd, der har alverdens udstyr og nye danske Elvstrøm sejl på, skal deltage i ARC-sejladsen i cruisingklassen.

- Jeg har altid villet krydse Atlanten. Jeg flyver ned til Gran Canaria torsdag (i dag), og jeg tager det meget stille og roligt. Den britiske skipper har taget en fiskestang med og det har jeg også, så hvis vi fanger en tun, så må lige tage os af det, siger Jesper Bank.

Hvad skal du lave om bord på båden?

- Jeg skal gøre rent, lave mad og styre, alle ting regner jeg med på de 16-17 dage det vel tager for os at komme til Caribien, siger Jesper Bank, der efter han er ankommet til St. Lucia vil flyve til Miami for at møde sin hustru og to sønner, Rasmus og Mikkel, der går på pilotskole der.

content-loader
content-loader
content-loader