Gå til hoved-indhold
En gammel drøm går i opfyldelse. På søndag starter ARC og Philipp Skafte-Holm tager turen.Kapsejlads
En gammel drøm går i opfyldelse. På søndag starter ARC og Philipp Skafte-Holm tager turen.

Skafte-Holm: En streg i sandet – nej, en lang streg i vandet

På søndag starter over 200 både i den efterhånden legendariske ARC – Atlantic Race for Cruisers. Den garvede Hellerup-sejler Philipp Skafte-Holm tager turen i en Hanse 630.

Af katrine bertelsen |

Drage-sejler Philipp Skafte-Holm skriver:

Siden 1986 hvor vi sejlede i navnkundige VISION tegnet af Elvstrøm/Kjærulf og tog tilløb til at sejle med, har den sejlads bare kildet på mig.

Mine unger er nu store, mit selvstændige virke hvor jeg i øvrigt er i gang med at skrive den nye autoriserede lægebog for søfarende og min alder gør et jeg er begyndt at sætte små hakker ud for: Been there/done that.

En gammel drøm går i opfyldelse

Efter fire Admirals Cups, to ture til Middelhavet, tur til Skotland, lange ture i Norge og Sverige og et hav havkapsejladser m. bl.a. NOKIA og dragesejladser med en Guld Pokal på samvittigheden, er tiden nu kommet til at nå det jeg også har drømt om meget meget længe.

En tur igennem Europas kanaler, Sydney Hobart race, sejle i Polynesien, sejle på Tikitakasøen, sejle igennem nordvest passagen og skyde noget stort i Canada!

Rugbrød og søtøj

Så kom tilbuddet – på en jagt mødte jeg skipper Jan som var i gang med at planlægge ARC´en med sin båd Marie Sophie – en Hanse 630.

Vi talte sejlads i et væk og en uge efter ringede han og spurgte om jeg ville med. Ja for h….. og nu ligger båden i Las Palmas på Gran Canaria og i dag flyver jeg derned med medicin, søtøj og rugbrød i bagagen.

Hallo! Livet skal leves forlæns og med i omegnen af 100.000 sømil på bagen må man da være erfaren nok, ja! Men ydmyghed er en dyd til søs og kendetegner den gode sømand – der er altid noget at lære.

Jeg glæder mig til at tage fat, navigere, reparere, trimme, lave mad og bare glide ind i den rytme som en sømand kun finder ude til søs.

Min læremester Axel Holm var i begyndelsen af 70´erne over Atlanten med skibsreder Isbrandtsen, som vist var en karismatisk herre. En morgen sagde Axel at spilerstagen nok burde hæves lidt, hvorefter Skipper Isbrandtsen sagde: Det skulle vi nok have gjort i torsdags!
Ja, der bliver sikkert tid til omtanke på turen.  Det er vist noget af det det hele drejer sig om.

Jeg kender ikke vores kommunikationsmuligheder endnu, men vil forsøge at skrive lidt om den ydre og indre rejse vi skal på.

Sejlerhilsner fra Philipp Skafte-Holm

content-loader
content-loader
content-loader