Gå til hoved-indhold
Det var sindssygt ubehageligt at stå der og få stukket et maskingevær i hovedet, siger Matthias Sommer. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Det var sindssygt ubehageligt at stå der og få stukket et maskingevær i hovedet, siger Matthias Sommer. Foto: Troels Lykke

Specialstyrke møder op med maskingevær overfor uskyldige sejlere

Et tip om store narkotika-mængder fik tirsdag morgen politiets særlige aktionsstyrke til at storme en Phantom 42 i Kerteminde Marina. Fire sejlere havde været i Hamborg.

Af Troels Lykke |

Om bord på båden var fire unge mænd, der havde været på mandetur til Hamborg

- Det var helt surrealistisk - vi nåede ikke at tænke. De kom bag i en båd bagfra med skjolde og hævede maskingeværer, og fra land kom en anden styrke og spærrede broen af, og så stormede de vores båd og holdt os adskilt, så vi ikke kunne snakke sammen, siger 26-årige Kaare Jørgensen til Fyens Stiftstidende.

Forhørt af københavner

Politiets aktionsstyrke gennemtrawlede båden med mandskab og narkohunde, og efter godt en times venten på broen i marinaen blev de fire unge mænd kørt til politistationen i Kerteminde, hvor de blev forhørt hver for sig af en forhørsleder, der kom fra København.

Se billeder fra aktionen

Efter forhørene blev mændene - og Kaare Jørgensens forældre - atter løsladt. Der var intet at finde på båden, og sejlerkammeraterne kunne drage ud i friheden som frie fugle.

Ubehageligt med maskingevær i hovedet

- Det var sindssygt ubehageligt at stå der og få stukket et maskingevær i hovedet, siger Matthias Sommer, der også var ombord på båden, som var sejlet fra Hamborg natten til mandag.

Sejlerne kom i hver sin celle og efter minbaad.dks oplysninger er de stadig rystede over behandlingen.

Politiinspektør Christen Østergaard fra Midt- og Vestsjællands politi erkender, at indsatsen var godt og vel i overkanten.

- Det var fuldstændig overkill, siger han, men tilføjer, at den skal ses i lyset af, at der tidligere i år var en aktion i Nordjylland, hvor en mand endte med at blive dræbt, skriver fyens.dk

Phantom 42-besætningen er i øvrigt vært for Phantom 42-træf i den kommende weekend, fortæller formand for Phantom 42-klubben, Lars Jensen til minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader