Gå til hoved-indhold
Alt tyder på, at turen til Sverige skal sejles først, og frokosten indtages bagefter når man er vel hjemme i havn i Danmark. Foto: VisitDenmarkKort Nyt
Svensk kystbevogtning behandler sejlere som om de er kriminelle. Foto: Catrine Olsen

Spritrazzia i svensk farvand var traumatisk

Dansk motorbådssejler tilbageholdt med promille på 0,226 og fik bøde på 12.500 svenske kroner. Nye promillegrænser i Sverige.

Af katrine bertelsen |

En dansk motorbådssejler fra Dragør fik sig en dårlig oplevelse, da han forleden blev tilbageholdt af den svenske kystbevogtning. 

Sejleren var på hyggetur med sin kone og to venner. Efter en frokost i Dragør havn, hvor vores sejler indtog en øl og et glas vin, blev kursen sat mod Sverige. Omtrent en sømil fra den svenske kyst, blev båden standset af den svenske kystvagt.

Som en film

”Det mindede lidt om Miami Vice”, siger vores sejler fra Dragør, der ikke ønsker sit navn frem. ”Der var otte mand i en stor sort gummibåd, med blå blink. De var bevæbnede med pistoler og var klædt i sort. Det var ret skræmmende.”

Dragørsejleren blev bedt om at puste i et alkometer, der desværre gav udslag. Motorbåden blev eskorteret til Malmø, hvor et stort salatfad ventede på sejleren, for at tage ham med på stationen. Det var ubehagelig oplevelse, at stå på kajen i Malmø omgivet af nysgerrige turister.

”De har troet, at jeg var narkosmugler eller sådan noget, det var ikke behageligt.” siger dragørsejleren.

På stationen måtte han tømme lommerne og blev tilbageholdt i halvanden time. Et ”rigtig” alkoholtest viste, at promillen var på 0,226, hvor den svenske promillegrænse ligger på 0,2 promille.

Efter halvanden times tilbageholdelse, kunne sejleren få lov at gå, men han siger til mijnbaad.dk.” Selvom betjentene var flinke, var det utrolig ydmygende.”

Tilbage i Dragør har han netop modtaget bødeforlægget på 12.500 svenske kroner. Der er en appelmulighed, som sejleren har tænkt sig at bruge.

Ændret promillegrænse

Den svenske promillegrænse blev ændret pr. 1. juni, så det i realiteteten ikke er muligt at drikke noget som helst før en sejltur. Blot en øl er nok til at overskride promillegrænsen.

Så, hvis turen går til Sverige, skal skipper holde sig fra alkoholen og nøjes med citronvand. Øllet og rødvinen må vente til dansk territorialfarvand.

content-loader
content-loader
content-loader