Gå til hoved-indhold
Dani Schulze fra Boatclub bruger nogle nye produkter fra Top Gear Marine. Foto: Top GearUdstyr
Dani Schulze fra Boatclub bruger nogle nye produkter fra Top Gear Marine. Foto: Top Gear

Sådan får du gelcoaten pæn igen - ekspert giver tre råd

Ejere af ældre både, er ofte kede af, at gelcoaten fremstår mat, beskidt og gulnet. Vi har talt med en ekspert fra Boatclub.dk om, hvordan du får gelcoaten ren, hvid og skinnende blank igen.

Af katrine bertelsen |

Dani Schulze fra Boatclub i Middelfart, har stor erfaring i at få gamle både shinet op. Her indvier han minbaad.dks læsere i, hvordan gelcoaten bliver pæn, hvid og blank igen. Dani bruger nogle nye produkter fra Top Gear Marine, som han selv importerer og forhandler. Produkterne kan købes hos www.boatclub.dk.

1. Først skal området på båden vaskes grundigt. Til det bruger Dani Top Gears sæbe ”Versatile”, der er biologisk nedbrydelig. Efter en grundig vask skal der skylles grundigt efter.

2. Så skal gelcoaten poleres, det skal ske af to omgange. Først med ”Cutting/Buffing Compound medium”. Derefter med ”Buffing Compound fine”.

NB: Dani understreger, at det er vigtigt at bruge en lammeskindsrondel i god kvalitet, syntetiske materialer dur ikke. Poler et stykke på ca 50 x 50 cm af gangen, og kør først med lav hastighed på polermaskinen, derefter med høj hastighed. Brug kun en lille klat polermiddel, og poler systematisk på kryds og tværs ca. 2-4 gange.

3. Nu skulle overfladen gerne være hård og blank. Så er det tid til at vokse med ”Top Shine Seal Coat Polish”. Igen skal der arbejdes på et område på ca. 50 x 50 cm, og der skal kun påføres en lille klat. Her kan du bruge en helt almindelig grydesvamp, den bløde side naturligvis. Poler voksen ind med cirkelbevægelser og lad det tørre i ca. 10 minutter. Tør efter med en mikrofiberklud. Vil du have højere glans kan du give den flere gange voks.

Tips: Har du problemer med at få voksen fordelt, kan du – med en forstøver – spraye lidt vand på området, før du polerer.

Har du ikke tid eller lyst til at udføre arbejdet selv, kører Boatclub ud og klarer det for dem, der hellere vil betale sig fra det.

God fornøjelse, og god sommer.

content-loader
content-loader
content-loader