Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Catja og Morten sejler med i deres renoverede Mäler 30.

Stævnemøde med over 50 nordiske skønheder

I weekenden i Svanemøllehavnen holdes træbådenes årlige stævnemøde af DFÆL, Dansk Forening for ældre lystfartøjer. - Stævnet er et slaraffenland for lak-aficionados, fortæller Catja Beck-Berge.

Af Troels Lykke |

DFÆL holder samarbejde med Svanemølleklubberne K.A.S, Sundet og Frem træbådenes årlige stævnemøde.

Mere end 50 både har meldt sin ankomst, så der bliver nok af smukke detaljer at hvil øjnene på. Det fortæller DFÆLs bestyrelsesmedlem, Catja Beck-Berge, der selv sejler med i sin svenske Mäler 30, med kærsten Morten, der normalt sejler Swan 45.

Hun fortæller videre:

Stævnet indeholder kapsejlads både fredag og lørdag, så der er rig lejlighed til at nyde de klassiske linjer på havet ud for Svanemøllehavnen.

Stævnet er et slaraffenland for lak-aficionados og alle andre med hang til blanke træflader og klassiske linjer. Kom og oplev sejlernes dygtighed både som kapsejlere og ikke mindst passionerede håndværkere.

Nordisk lystsejlerflåde

Under stævnet vil man møde fartøjer fra hele den klassiske nordiske lystsejlerflåde med slanke krydsere og en særlig stor repræsentation af den danske spidsgatter, opkaldt efter sin agterstævn, gattet, der går ud i en spids og giver det runde fartøj sin karakteristiske facon.

Men også kragejollen vil være repræsenteret, ligesom både bermudarig, top såvel som brøkdelsrig, og gaffelrig vil være at finde blandt bådene, der spænder fra mindre kølbåde i jollestørrelse over folkebåde til ketch'erne med to master.

Udover kapsejladser afholdes der også maritimt loppemarked og alle er velkomne til at kigge forbi.

Se programmet på www.defaele.dk

content-loader
content-loader
content-loader