Gå til hoved-indhold
Der kan stadig sejles i Danmark, selvom det er blevet hundekoldt. Det viste Zoom 8 sejlere i Aarhus.Kapsejlads
Der kan stadig sejles i Danmark, selvom det er blevet hundekoldt. Det viste Zoom 8 sejlere i Aarhus.

Zoom 8 sejlere tvinges til at tænke selvstændigt

41 sejlere og 4 trænere trænede ud for Aarhus sejlklub i forrige weekend i perfekte forhold. - Vi gav sejlerne mulighed for at reflektere over deres fokuspunkter, siger træner Jacob Dannefer.

Af Troels Lykke |

I Zoom 8 regi, er det den største træningslejre til dato, nye og spændende projekter er allerede i støbeskeen for næste år.

Fredag mødtes sejlerne og trænerne hvor der blevet serveret aftensmad, hvorefter en præsentation af hvorledes træningslejren ville forløbe blev fortalt. Fokus for lejren var teknik, og i den forbindelse, havde træner teamet ændret den traditionelle måde, at inddele sejlerne på efter niveau.

Træner og klassekoordinator, Jacob Dannefer, forklarer:

- Som klasse skal vi hele tiden prøve, at udvikle måden vi træner på og hvordan vi griber tingene an. Traditionelt deler man sejlerne ind efter niveau, på den her lejr har vi gjort op med den tankegang, i det vi har arbejdet i workshops. Sejlerne skulle selv vælge sig på nogle forudsatte emner inden for teknik. Dermed skulle de selv tage stilling til hvad de mangler og gerne vil holde fokus på, det giver sejlerne en mulighed for, at reflektere over deres fokuspunkt.  En måde som vi helt sikkert vil praktisere igen i fremtiden.

Igennem weekenden var der 3 workshops med følgende emner: vendinger, mærkerundinger og teknik på læns og halvvind. Hver enkel træner havde et emne som de arbejde med weekenden igennem.

Fortælling om russisk sejlkultur

Lørdag aften fortalte den russiske træner Anna Bykova omkring russisk sejlkultur og hvor meget de trænerede. I hendes sejlklub trænerne sejlerne ca. 4 timer om dage 6 dage i ugen 7 dag - søndag har de træning hele dage.

I juni måned har en træningslejre på 25 dage, hvor der sejles hverdag og ingen hviledage er indlagt. Yderst spændende fortælling, som satte dansk sejlsport lidt i perspektiv.

Nye tiltag for Zoom 8 klassen

Zoom 8 klassen skal være i udvikling både mht. til antal sejlere og nye tiltag. I den forbindelse arbejdes der nu på, at få en tørtræningslejre op at stå i januar måned.

Bo Jarvig siger om de kommende planer:

- Længe har vi talt om, at lave en tørlejre for Zoom 8 klassen, og nu skal det være. Vi ønsker en weekend hvor vi har mulighed for, at give sejlerne en masse teori som de kan bruge igennem året. Vores lejre vil være åbent for alle Zoom 8 sejlere og nye potentielle sejlere. Vi ønsker at alle skal have muligheden for at lære noget og møde andre sejlere fra hele Danmark.

Kom i gang inden VM i Danmark 2014 – det er nemt

Zoom 8 klassen har etableret sig særdels stærkt i Danmark som klasse og nye sejlere kommer hele tiden til. Derudover vil Danmark være vært for Zoom 8 VM som vil blive afviklet i Kaløvig i sommeren 2014. VM er åbent for alle sejlere i Zoom 8 jollen.

Det er ikke specielt svært at komme i gang med, at sejle Zoom 8. Rundt om i landet ejer nogle sejlklubber Zoom 8 joller som det er muligt at leje.
En anden mulighed er at erhverve sig en Zoom 8 jolle. En brugt Zoom 8 jolle ligger fra 13.000 til 22.000 kr.

Såfremt du kunne være interesserede i at komme i gang med det samme og mangler en brugt Zoom 8 jolle fra 2008 eller 2009 som er kapsejladsklar kontakt klassekoordinator Jacob Dannefer på j.dannefer@hotmail.com

content-loader
content-loader
content-loader