Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Zoom 8 er til sejlere lige efter Optimistjollen. Og det går noget stærkere.

Zoom 8 Danmark tiltrækker nye sejlere - træning i Aarhus

Øget tilgang giver nu udslag i den største træningslejr til dato i Zoom 8 klassen i Danmark. - 41 sejlere træner teknik i Aarhus med bl.a. russisk træner, fortæller Jacob Danefer.

Af Troels Lykke |

I weekenden inviterer Zoom 8 Danmark til træningslejr i Aarhus Sejlklub, som har stillet lokaler til rådighed for klassen.  41 sejlere er tilmeldt, som inkluderer 40 danske sejlere og 1 svensk sejler. Det fortæller klassekoordinator Jacob Danefer.

De 40 sejlere kommer  fra 18 sejlklubber som er spredt ud over Danmark. Denne fordeling er Zoom 8 Danmark yderst tilfreds med, og udbredelsen af Zoom 8 klassen i Danmark er  slået igennem også ud til de mindre klubber. 

I dag har Zoom 8 klassen en mere fremtrædende rolle end tidligere i rekruttering, da sejlerene kommer tidligere over i klassen.

Sejlere fra 11 år

Bo Jarvig:
- Der er sket en ændring i sammensætningen af de sejlere som vi får over i klassen. Igennem 5 år har jeg arbejdet med klassen og det er tydeligt, at vi får sejlerene fra de er yngre dvs. 11-13 år, hvor vi tidligere har fået dem efter optimistjollen 14-15 år.  En ændring som vi er tilfredse med, men ligeledes en forpligtelse til, at vi er med til, at udvikle nye sejlere, så de kan komme videre i andre klasser.

Igennem weekenden skal sejlerene hjælpe til med de praktiske ting, således at de lærer, at give en hånd med og lærer at tage ansvar for sig selv og andre mennesker, dog er der lidt forældrehjælp.

Til at varetage træningen er 4 trænere sat stævne i weekenden. De 3 klassetrænere, Nina Andersen, Bo Jarvig og Jacob Dannefer, vil alle være repræsenteret i weekenden og vil sikre, at de unge sejlere får en udbytterig weekend. Ud over de 3 danske trænere er en russisk træner hentet ind for, at inspirere sejlere og trænere.   

Russisk træner

Klassekoordinator Jacob Dannefer:

- Det er første gang vi har haft mulighed for, at indhente en udenlandsk træner, da vi er 41 sejlere, og vores budget derfor tillader det. Det er en oplagt mulighed for at sejlerene og trænere kan blive inspireret til hvordan man træner i Rusland og lære af den kultur. Den kan både være bekræftende i den måde vi gør tingene på og en øjenåbner for hvordan arbejdet med unge sejlere også kan gøres.

Den russiske træner hedder Anna Bykova og træner til dagligt fuldtid i en sejlklub i St. Petersborg, hvor arbejdet både består i administrativt arbejde, træning på vandet og rejser med unge sejlere til stævner og træningslejre i og udenfor Rusland.

Zoom 8 Danmark ser frem til, at afvikle lejren og sikre, at en masse unge mennesker får mulighed for at komme på vandet her i november måned.
Vejrudsigten ser lovende ud til tekniktræning som lejren har som fokus.

content-loader
content-loader
content-loader