Gå til hoved-indhold
Jonas Warrer og Peter Lang blev belønnet med trøjer efter de lavede de bedste starter under VM i dag.Kapsejlads
Jonas Warrer og Peter Lang blev belønnet med trøjer efter de lavede de bedste starter under VM i dag.

49er VM: Warrer og Lang starter med to førstepladser

- Det har jeg sgu ikke prøvet før ved et VM, siger Jonas Warrer og griner. Duon satte perfekte læ-starter ind i Marseille. Jena Mai og Katja Salskov-Iversen er på andenplads efter letvinds-sejladser.

Af Troels Lykke |

Jonas Warrer er godt nok OL-guldvinder fra 2008 med Martin Kirketerp, men hans bedste VM-resultat nogensinde i 49eren er en 8. plads.

Det har han i den 34-årige aarhusianer tænkt sig at gøre noget ved med sin bomstærke gast, Peter Lang. Og det går godt ved VM, hvor næsten 100 mandskaber stiller op.

- Vi lavede to gode starter ned ved læ mærke. I den første sejlads førte lå vi nummer to ved topmærket og sejlede os op på en førsteplads og i anden sejlads førte vi fra start til mål, siger Jonas Warrer til minbaad.dk.

Der var mellem 2 og 3 m/sek. og modstrøm og ifølge Ida Marie Baad, der er på en 26. plads hos kvindernes 49erFX gælder det bare om at få en god start.

- Der er ingen særlige vindtryk eller vindspring men meget modstrøm og det snød os i første sejlads, hvor vi ramte mærket og røg fra en 5. plads og ned på 21. plads, mens vi i anden sejlads lavede en 5. plads, siger Ida Marie Baad.

Bedste danske kvindelige besætning er Jena Mai og Katja Salskov-Iversen, der er på en 2. plads i det 53 både store 49erFX-felt.

Hellerup-besætningen satte en 4. og en 2. plads ind i dag.

content-loader
content-loader
content-loader