Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen sejlede en 11. plads hjem i dag. De 55 kvindehold er delt op i to felter. Foto: Troels Lykke

49er-VM: Jonas og Peter på andenplads - Jena og Katja på fjerdeplads

To gode og en halvdårlig sejlads blev resultatet for Warrer og Lang ved 49er-VM onsdag. Hos kvinderne er Mai Hansen og Salskov-Iversen på en fjerdeplads. Sejlerne ser AC-finale i aften på storskærm.

Af Troels Lykke, Marseille |

Også på andendagen ved VM for 49er og 49erFX var sejladserne præget af lette vindforhold og dermed svært forudsigelige betingelser for sejlerne.

Der var dog mindre strøm og lidt mere vind end i går, fortalte sejlerne til minbaad.dk på havnen lidt syd for Marseille.

Jonas Warrer og Peter Lang fortsatte de gode takter fra førstedagen med en serie på 6, 3 og 15. I den sidste sejlads døde vinden uheldigvis i deres side af banen på et tidspunkt, hvor de ellers lå helt fremme.

"Vi havde to gode sejladser i dag og en enkelt dårlig. Det kan vi godt være tilfredse med. Vi har en god gameplan, som vi er lykkedes med indtil nu. Vi ligger med helt fremme, hvor vi skal - men der er lang vej og mange sejladser endnu," siger Jonas Warrer i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Nørregaard og Thomsen på 13. plads

Allan Nørregaard og Anders Thomsen havde en næsten identisk serie med placeringer som 5, 2 og 17. De ligger samlet nummer 13, men med 29. pladsen fra førstedagen begynder de tocifrede placeringer at kunne mærkes.

"Vi har desværre to tunge placeringer allerede - og kun én fratrækker. Vi har noget vejr, hvor starterne er altafgørende. Der er god fart i båden, så når vi kommer godt fra start, er vi med helt i front. I dag lavede vi tre gode starter. I de to første holder det hele vejen, i den tredje dør vinden pludselig i vores side af banen, og vi runder som 15-17 ved topmærket i stedet for 1-2. Det er svære forhold, og jeg tror ikke på, at nogen kommer igennem hele stævnet med en stabil serie," sagde Allan Nørregaard.

Sidst på eftermiddagen blev den i forvejen lette luft endnu svagere, og kvinderne i 49erFX nåede derfor kun at gennemføre henholdsvis én og to sejladser i de to grupper, som feltet er delt i.

Gik bedst for Ida og Marie i dag

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen opnåede en 11. plads, mens europamestrene

Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen kunne notere en 5. plads. Landstræner Peter Hansen fulgte gruppen med de to danske topbesætninger - og var godt tilfreds.

"De sejlede rigtigt flot og fulgte den plan, vi havde lagt, med at fokusere på starterne. Så længe, de fortsætter på denne måde, skal de nok klare sig," sagde Peter Hansen.

VM fortsætter torsdag. Her bliver 49erne opdelt, så top-40 sejler mod hinanden i to grupper. Foruden Warrer/Lang og Nørregaard/Thomsen er også Mads Emil og Christian Peter Lübeck med i topfeltet med deres samlede 21. plads. I 49erFX sejles fortsat indledende sejladser.

Danske placeringer - efter dag 2
 (dagens sejladser med fed)
 49er
 2.    Jonas Warrer/Peter Lang (1, 1, 6, 3, 15)
 13.  Allan Nørregaard/Anders Thomsen (4, 29, 5, 2, 17)
 21.  Mads Emil og Christian Peter Lübeck (4, 21, 17, 5, 10)
 57.  Jonathan Bay/Christopher Thorsell (33, 9, 13, 13, 24)
 58.  Tobias Hemdorff/Søren Kristensen (7, 21, 13, 13, 24)

 49erFX
 4.    Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen (2, 4, 11)
 17.  Ida Marie Baad/Marie Thusgaard (22, 5, 5)
 20.  Lin Ea Cenholt/Line Just (9, 15, 11)
 49.  Maiken og Anne-Julie Foght Schütt (diskvl, 17, 24)

Sejlerlegenden Torben Graels datter, Martine Soffiatti Grael, synes det er utroligt svært at sejle i Marseille. Foto: Troels Lykke

Warrer og Lang var meget afslappet da vi talte med dem i dag. I aften skal de på storskærm se AC-finale med de 310 andre 49er-sejlere ved VM. Foto: Troels Lykke

 

content-loader
content-loader
content-loader