Gå til hoved-indhold
Et proppet fiskerleje i Onsevig.Kort Nyt
Et proppet fiskerleje i Onsevig.

DM i fladfisk i Onsevig - 11.378 fisk blev fanget

161 både med 456 mand deltog i DM i fladfisk. - Det er ikke mange andre stævner indenfor lystsejlads, der kan trække så mange deltagere som DM i Fladfisk, siger Peter Dan Petersen.

Af Troels Lykke |

For fjerde år i træk blev der afholdt DM i Fladfisk fra det lille fiskerleje Onsevig Havn på Nordvestlolland, igen i år var der deltagerrekord, hvor mange andre stævner indenfor lystsejlads oplever færre og færre deltagere sker det modsatte i Onsevig.

Her deltager lige fra den lille jolle med 30 hk til de store trollingbåde med over 300 hestekræfter.

- Det er et utroligt skue når bådene drøner derudaf om morgnen når startskuddet går og bådene skal ud på de bedste positioner i hele langelandsbæltet og det sydlige Storebælt, forklarer Peter Dan Petersen, der selv er H-båds-sejler fra Onsevig.

11.378 fisk blev fanget

Weekend bød på et flot fiskevejr især i lørdags, hvilket gav flotte fangster totalt blev der fanger 11.378 fisk, langt de fleste blev dog sat tilbage igen. Der blev kæmpet om at fange den største fisk og teamkonkurrencen.

Vinderen af team konkurrencen er den båd der har fået flest point, hvor største fisk teamet fanger af hver af de fire arter Isning, skrubbe, Rødspætte og pighvar tæller med.

Fra 90 postnumre

Stævnet var igen en stor succes båret igennem af gode sponsorer og en stab på over 40 frivillige. Bådene kommer fra hele landet, de var hjemhørende på 90 forskellige postnumre i Danmark.

Fra Frederikahavn i Nord til Gedser i syd og fra Esbjerg i vest til Dragør i øst og dermed et meget bredt fundamenteret DM. Bredere end der ses i nogen form for kapsejlads.

Individuel Dansk mester 2013:
Guld:     Jesper Johannesen, Team Isgalt, Sorø
Sølv:      Kim Mortensen, Team Carpe Diem, Nyborg
Bronze: Evald Gosh, Team Skrubben, Nakskov

Danmarksmester Team:
Guld:     Team Carpe Diem fra Nyborg (Bjarne Rasmussen, Henrik Poulsen, Bo Holm, Kim Mortensen)
Sølv:      Team MP fra Broby (Peter Andersen, Michael Jørgensen, Rune Kath)
Bronze: Team Isgalt fra Sorø (Jesper Johannesen, Martin Tingleff, Brian Jensen)

content-loader
content-loader
content-loader