Gå til hoved-indhold
En kombination af is, bidende kulde og blæst kan aflyse påskestævnet i Hellerup. ArkivfotoKapsejlads
En kombination af is, bidende kulde og blæst kan aflyse påskestævnet i Hellerup. Arkivfoto

Påskestævnet i Hellerup hænger i en tynd tråd

Hellerup havn ligner til forveksling en havn i Sibirien, og fortsætter det kolde vejr frem til weekenden, er Hellerup Sejlklubs legendariske påskestævne i fare. Om der skal sejles, afgøres tirsdag.

Af katrine bertelsen |

På grund at de fortsat vinterlige forhold er der usikkerhed om, hvorvidt Hellerup Sejlklub kan gennemføre påskestævnet, GB Happy Easter Regatta i år. Temperaturen både over og i vandet vil fortsat være lave i den nærmeste tid, og tilmed er der risiko for kraftig blæst.

- Det er ikke bare kulden, siger en ærgerlig kapsejladschef Christian Lerche til minbaad.dk. Det er også det, at østenvinden fortsætter, og så skal vi tage chillfaktoren med i regnestykket. Så det kan vise sig umuligt eller ufornuftigt at afholde en kapsejlads.

Stævnet der skal sejles d. 30. - 31. marts er åbent for Yngling, Melges 24, CB66 og Folkebåd. For Folkebådenes vedkommende er det første gang de inviteres til Hellerups påskeklassiker. Men lige nu ser det ud som om stævnet hænger i en tynd tråd.

- Hvis du kommer langvejs fra, skal du ikke starte bilen, før du har fået besked på, om stævnet gennemføres, slutter Christian Lerche.

Hellerup Sejlklub træffer den endelig beslutning tirsdag den 26. marts om eftermiddagen.

Billede fra Hellerup Sejlklubs webcam i går søndag. Der er godt med is!

content-loader
content-loader
content-loader