Gå til hoved-indhold
Minbaad.dk mødte Jena og Katja lige efter de kom over mål og vi blev bedt om at give dem fred. Fair nok. Det gjorde vi så. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Minbaad.dk mødte Jena og Katja lige efter de kom over mål og vi blev bedt om at give dem fred. Fair nok. Det gjorde vi så. Foto: Troels Lykke

Jena og Katjas sorte dag i 49erFX - fra 4. til 20. plads

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen faldt tilbage fra en fjerdeplads og ned som nummer 20 i 49erFX-feltet ved VM, de er akkurat i semifinalen. Baad og Thusgaard rykker frem på 9. plads.

Af Troels Lykke |

Hos 49erne er Jonas Warrer og Peter Lang fortsat på andenpladsen - dog uden at sejle.

For tredje dag ud af tre mulige blev VM i 49er og 49erFX præget af ringe vindforhold og udsatte sejladser.

Hele den øverste halvdel af 49er-feltet måtte vente til langt hen på eftermiddagen, før de blev kaldt på vandet - kun for at blive sendt retur til land, da deres første sejlads blev afbrudt midtvejs på grund af manglende vind.

Det skriver Dansk Sejlunion til pressen her til aften.

Dermed er Jonas Warrer og Peter lang fortsat på en samlet andenplads, når de 20 bedst placerede både fredag bliver udskilt i et semifinalefelt. Med i top-20 er også Allan Nørregaard og Anders Thomsen med en samlet 13. plads.

Tre kedelige sejladser for Jena og Katja

I 49erFX lykkedes det at gennemføre tre sejladser. Desværre tre kedelige sejladser for den hidtil bedst placerede danske båd med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen.

Placeringer som 18, 13, 18 endte med at sende dem et godt stykke ned af rangstigen - fra en fjerdeplads og ned som nummer 20.

"Det gik rigtigt dårligt fos os i dag. Vi lavede dårlige starter og kommer til at hænge efter hele tiden. Vi var nok lidt for forsigtige på startlinjen. Ubevidst bliver man lidt bange for linjen, fordi en tyvstart begynder at bliver rigtig dyr, når man i forvejen har en dårlige placering, man gerne vil trække fra," sagde Jena Mai Hansen.

Jena: Vi er bedst når vi kommer bagfra

"Nu falder vi lidt tilbage i stillingen, men det er måske godt nok for os. Vi er bedst, når vi kommer bagfra. Og der skulle komme mere vind de næste dage - det vil være rigtigt godt for os. Lige nu skal man ikke lægge alt for meget i den samlede stilling. Der ligger en del lette besætninger helt fremme. Dét bliver der lavet om på, hvis der kommer mere vind."

Bedre gik det for de danske europamestre Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen, der med en 13, 9, 3-serie rykkede frem i stillingen til en samlet niendeplads.

"Dagens succes for os var i tredje sejlads, hvor vi får en god start og bliver tre'er. Generelt sejler vi godt, vi har god fart, og vi har god stemning i båden. Vi har ikke ladet os gå på af, at vi begyndte stævnet med en rigtig dårlig sejlads (22. plads og straf, red.)," sagde Ida Marie Baad Nielsen.

Marie Thusgaard Olsen supplerer:

"Vi er ok tilfredse indtil nu. Mentalt er vi rigtigt godt kørende. Og hvis der kommer lidt mere vind, så tror jeg, at nogle af de lette mandskaber i toppen 'blæser væk'. Det er vores chance."

Danske placeringer - efter dag 3
 (dagens sejladser med fed)

 49er (ingen sejladser torsdag)
 2.    Jonas Warrer/Peter Lang (1, 1, 6, 3, 15)
 13.  Allan Nørregaard/Anders Thomsen (4, 29, 5, 2, 17)
 21.  Mads Emil og Christian Peter Lübeck (4, 21, 17, 5, 10)
 57.  Jonathan Bay/Christopher Thorsell (33, 9, 13, 13, 24)
 58.  Tobias Hemdorff/Søren Kristensen (7, 21, 20, 21, 14)

 49erFX
 9.    Ida Marie Baad/Marie Thusgaard (22, 5, 5, 13, 9, 3)
 20.  Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen (2, 4, 11, 18, 13, 18)
 23.  Lin Ea Cenholt/Line Just (9, 15, 11, 2, 26, 15)
 33.  Maiken og Anne-Julie Foght Schütt (28(dq), 17, 24, 4, 14, 7)

Linn Ea Cenholt Christiansen og Line Just sluttede akkurat på en 23. plads, kun de 20 bedste går videre i 49erFX. Foto: Troels Lykke

God stemning ved det danske Torm Meeting Point. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader