Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Svag vind i Hellerup. Foto: Hellerup Sejlklub

30 både deltog i Hellerups juleræs 2. juledag

Svag vind var ingen hindring, for der galdt ingen kapsejladsregler. Det udnyttede sejlerne. Verdensmester i Contender og dansk mester i OK-jolle deltog også - og vandt.

Af Troels Lykke |

Efter et års pause i 2012. med deraf følgende utilfredshed, genopstod Julestævnet i år. 30 joller, inkl. tre katamaraner og en kølbåd. havde fundet til Hellerup Sejlklub på en kold, tåget og vindstille morgen for at sejle kapsejlads med sjov og julehygge, som GB Bryggeriet og Scanomat bidrog til.

Ved skippermødet fik sejlerne at vide, at der ikke blev sejlet efter kapsejladsreglerne. Alle fremdriftsmidler var tilladt. Det var den internationale dommer Christian Lerche, der var baneleder og gjorde det igen godt, fortalte OK-sejler til minbaad.dk. 

Der kunne ikke protesteres. De langsomste. Optimister, skulle starte først  og de følgende starter gik hvert andet minut, så flaggasten havde travlt.

Kort bane

Der blev "sejlet" på en meget kort bane, som tog ca. 20 minutter i den svage vind. Første sejlads blev gennemført i vindstille, men det var ingen hindring for at komme fremad.

En 29er fandt en fantastisk rulleteknik med en sejler i hver side. Andre klarede sig med pumpning, pagaj, øsekar eller blev endda trukket af følgebådene.

I anden sejlads var der dog lidt vind, så flere kunne sejle på mere normal vis. Efter to sejladser var der grillede pølser, varm chokolade og julebryg.

Det blev en god dag, og dommeren lovede at der bliver jul og julestævne igen i 2014.

Bedst udklædte båd og vinderne

Mailaika fik præmie for bedst udklædt Optimistjolle. Hun havde selv et juletræ på hovedet og jollen var pyntet med både kugler og glimmer.

Søren Andreasen vandt i Contender med Jens Langendorf på andenpladsen.

Jørgen Svendsen vandt i OK Jolle med Jens Lauge på andenpladsen.

Michala Norsel vandt i Zoom 8 med Rasmus Bergman Fabrin på andenpladsen.

De øvrige præmier blev fordelt ved lodtrækning, fordi der kun var en eller to deltagere i de resterende klasser.

content-loader
content-loader
content-loader