Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Bådforhandler: Husk garanti på forudbetaling ved bådkøb

Det er sikrere at købe båd gennem en dansk importør end direkte gennem et værft. Det samme gælder ved reklamationer, der kan bortfalde efter en konkurs, mener bådforhandler Henrik Reese.

Af Troels Lykke |

Henrik Reese, forhandler af Targa, Marex og Dehler, er bekymret for Nord West og Najad's kunder, for når de har reklamationer på båden, så kan de ikke få lavet deres evt. reklamationer, fordi det svenske værft styrer mod en konkurs. Og da værftet ikke har en forhandler, der hænger på garantireklamationer, kan det give problemer for kunderne.

Og værre kan det gå hvis man har lagt en stor udbetaling og båden ikke er leveret fordi værftet er konkurs.

-  Når man køber båd direkte af et værft og lægger en udbetaling, så skal man derfor sørge for, at værftet laver en bankgaranti overfor kundens indbetaling, i tilfælde af at værftet krakker, som det nu er sket for Nord West og Najad. Men jeg siger ikke, at værftet i Sverige ikke har givet en garanti overfor kundernes indbetaling, for det ved jeg ikke, siger Henrik Reese til minbaad.dk.

- Men jeg har kendt til værfter i Europa som ikke har haft råd til at stille en bankgaranti på forudbetalingen på en ny båd, da værftet ikke har haft råd til at indbetale til banken, for de penge skulle værfterne bruge til at bygge båden, siger Henrik Reese. 

Kan miste penge

Henrik Reese, der har været i bådbranchen i mere end 40 år, advarer videre efter han har set mange kedelige udgange på handler, hvor kunderne har mistet store store summer på ikke at haft garanti for deres indbetalinger.

- Derfor er det bedst at forhandle gennem en dansk importør, da han kan stille en bankgaranti for forudbetalingen på båden og ligeledes har man efter leveringen en sikkerhed og garanti på reklamationer i to år, og har på den måde to skud i bøssen, ved både at kunne gå til værftet eller forhandleren, hvis en af dem krakker, forklarer Henrik Reese.

Men man kan vel forlange en garanti på værftet på sin udbetaling, hvis man køber båd direkte fra værftet?

- Ja, det er klart og får man den, er det jo fint, men hvis værftet krakker umiddelbart efter leveringen, så ophører muligheden for at få lavet sin båd på sin reklamationsgaranti.

content-loader
content-loader
content-loader