Gå til hoved-indhold
Najad-forhandler fra Kolding, Ebbe Borg, står ved Najad 410 i Fredericia. Enkelte svenske Nord West ansatte har dog forladt Danmark nu. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Najad-forhandler fra Kolding, Ebbe Borg, står ved Najad 410 i Fredericia. Enkelte svenske Nord West ansatte har dog forladt Danmark nu. Foto: Troels Lykke

Agent: Nord West og Najad både vil bestå fremover

- Jeg kan ikke forstille mig at to så velproducerede bådmærker ikke vil blive produceret fremover, siger agent for Najad, Ebbe Borg, til minbaad.dk. Danskere har ikke tabt penge på Najad-køb.

Af Troels Lykke |

Ebbe Borg, 66, der har været i bådbranchen i snart 40 år, fik noget af et ubehageligt opkald fra Nord West og Najad AB, da firmaet ringede til ham tirsdag morgen.

- Jeg blev ringet op og fik af vide, at der var begæret konkurs mod firmaet, jeg var dybt forundet, havde slet ikke set det komme, siger Ebbe Borg, der er agent for Najad i Danmark.

Han udstiller en spritny Najad 410 til 3,5 mio. kroner og ved siden af står en Nord West 370.

Selvfølgelig udstiller vi

- Selvfølgelig udstiller vi stadig, jeg husker at et finansieringsselskab gik konkurs under en udstilling og de forlod udstillingen, men det gør vi altså ikke, siger Ebbe Borg, der ikke ligefrem smiler til minbaad.dk, da vi i går torsdag besøger standen i Fredericia.

Og de to både skal nok blive produceret, selvom 134 mand lige nu er sendt hjem fra firmaet nord for Göteborg, hvor Benny Martinson, står som hovedaktionær.

- Jeg kan ikke forstille mig at to så velproducerede bådmærker ikke vil blive produceret fremover, jeg håber på en konstruktiv løsning med banken, det ville være en dødssynd at at to så gode mærker ikke skulle produceres mere, siger Ebbe Borg.

Han kan ikke fortælle hvorfor Nord West og Najad er begæret konkurs.

- Jeg ved faktisk lige så lidt som andre hvad der er sket, siger han.

Ingen danske tab

Ingen danske kunder er kommet i klemme med udbetalinger på Najad-bådene.

- For jeg har ikke solgt nogle Najader fornylig, da der tidligere var problemer med Najad, sørgede jeg for at tre købere af Najader fik registreret sig i det svenske skibsregister med skrognummer, så køberne ville have sikret sig at bådene var deres, selvom firmaet gik konkurs, men det skete ikke da de købte den gang.

Ebbe Borg tilføjer.

- Men man skal da have en bankgaranti fra værftet på, at man får sin udbetaling på båden tilbage, hvis værftet krakker, siger Ebbe Borg om en ordning som bl.a. Hallberg-Rassy tilbyder deres kunder.

Najad 410 og Nord West 370 udstilles lige nu i Fredericia, selvom værftet er begæret konkurs. 

content-loader
content-loader
content-loader