Gå til hoved-indhold
Sådan kan en VM dag uden vind slutte, skriver Pia Bay på facebook om søndagen ud for Kaløvig, hvor 400 29er sejlere er samlet.Kapsejlads
Sådan kan en VM dag uden vind slutte, skriver Pia Bay på facebook om søndagen ud for Kaløvig, hvor 400 29er sejlere er samlet.

Nu starter 29er VM i Kaløvig med 400 sejlere

Der ses allerede usædvanligt mange farverige sejl på Aarhus Bugt. Verdensmesterskabet i 29er holdes nemlig de næste dage af Kaløvig Bådelaug. Næsten 30 danske både er med.

Af Troels Lykke |

Mere end 200 både har tilmeldt sig VM-stævnet, hvilket svarer til over 400 deltagere, siger Jens Villumsen fra Sailing Aarhus, som er Event Manager ved mesterskabet.

”Besætninger fra 25 vidt forskellige lande fra hele verden, lige fra Australien og Indien til Argentina og USA, har valgt at lægge vejen forbi Kaløvig Bådelaug for at dyste om VM-titlen”, uddyber han.

Mesterskabet starter for alvor på søndag den 28. juli med første indledende sejlads og åbningsceremoni, og finder herefter sted hver dag fra kl. 12.00 indtil fredag den 2. august, hvor den sidste finalesejlads finder sted fra Kaløvig Bådelaug.

30 danske hold

Danskerne er ligeledes stærkt repræsenteret ved dette mesterskab, og næsten 30 danske besætninger stiller til start, når første sejlads skydes i gang søndag. Der er derfor gode muligheder for at se danske flag på vandet – og forhåbentlig blandt de forreste både.

Sejladserne foregår lige ud for havnen, så det er nemt for publikum at følge med fra land – og samtidig opleve den intense og medrivende stemning blandt de unge sejlere, som alle jagter den fælles drøm på vandet: at blive verdens bedste 29er-sejler!

Følg mesterskabet på Facebook eller Sailing Aarhus’ hjemmeside:

www.facebook.com/pages/Int-29er-Class/116188075094163?fref=ts

www.facebook.com/SailingAarhus?fref=ts

content-loader
content-loader
content-loader