Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

29er-VM med 213 hold - danskere på 16. plads

I solskinsvejr kunne næsten 1000 mennesker fra 25 nationer nyde en grillbuffet i Kaløvig, mens stævneleder, Niels Frølund, åbnede VM. Se TV2-indslag.

Af Troels Lykke |

Formand for Sailing Aarhus og Kaløvig Bådelaug, Niels Frølund, takkede de mange frivillige kræfter ved stævnet, ligesom han udtrykte sin stolthed over at kunne velkomme over 400 sejlere fra 25 nationer til Kaløvig Bådelaug.

En anden, som havde store roser med på vejen var 29er klassens præsident, Charles Glover, som lagde vægt på sin taknemmelighed over, at Aarhus endnu engang evner at afholde et så stort og velorganiseret stævne, ligesom også han udtrykte sin glæde over at se så mange forskellige nationer samlet.

Et mesterskab ud over det sædvanlige

Med godt 400 deltagere fra så fremmedartede kulturer som Indien, Hong Kong, Australien og Argentina er det ikke en let opgave at styre slagets gang.

- Det kræver et enormt engageret og dedikeret team af frivillige at få et mesterskab som dette til at fungere, og med godt 80 frivillige fra Kaløvig og omegn, er vi heldigvis godt dækket ind, siger Jens Villumsen, Event Manager for Sailing Aarhus.

At der allerede, så kort tid efter triumfen ved 49er EM i Aarhus, igen er gang i et så stort mesterskab vidner om, at Aarhus er en sejlsportsby, som med støtte fra blandt andet Aarhus Kommune og Sport Event Denmark, fortsat stiler mod flere og endnu større kapsejladser, skriver PR-medarbejder i stævnet. Mads Strib Sørensen.

Danskere på 16. plads

Den bedst placerede danske båd efter første dag er Tobias Andersen og Frederik Korsgaard, som endte på en 16. plads med Frederik Just Melson og Markus Oliver Nielsen tæt efter på en 21. plads. Stævnet føres af australierne Charlie Wyatt og Tom Seganto.

De indledende sejladser fortsætter indtil tirsdag d. 30. juli, og efterfølges af 3 dages finalesejladser med afslutning fredag d. 2. august.

Følg mesterskabet på:

www.29erworlds.org
www.facebook.com/pages/Int-29er-Class/116188075094163?fref=ts
www.facebook.com/SailingAarhus?fref=ts
www.sailing-aarhus.dk/

content-loader
content-loader
content-loader