Gå til hoved-indhold
Allan Nørregaard og Anders Thomsen kæntrede lige før en start. Først 4 minutter før start fik de rejst båden op, hvorefter de tog en andenplads. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Nørregaard og Thomsen kæntrede. Først 4 minutter før start fik de rejst båden op, hvorefter de tog en andenplads. Foto: Troels Lykke

49er VM: Nørregaard og Thomsen rykker op på 4. plads - medaljer i sigte

Allan Nørregaard og Anders Thomsen havde en god dag ved VM med tre femte- og en andenplads. Warrer og Lang er på 6. plads efter kæntring. Outteridge slog på Warrer og Lang i dag.

Af Troels Lykke |

- Alt kan ske i morgen for i de tre sejladser tæller pointene dobbelt, siger de danske drenges træner under VM, Kristian Kjærgaard, at Nørregaard og Thomsen gjorde det simple.

- Vi har på landsholdet talt meget om at keep et simple og det gjorde Alan og Kristian i dag med gode starter og god taktik. Det er faktisk det som Allan er rigtig god til, siger den rolige Kristian Kjærgaard til minbaad.dk.

Bedste sejler i dag med bl.a. to førstepladser, i den friske vind, var OL-guldvinder Nathan Outteridge og Iain Jensen, der nu er a-point med Warer og Lang.

- De slog lige i hovedet på os, lige der hvor vi havde et godt spor, siger Jonas Warrer og smiler i Torms Meetingpoint.

Pia Bay, der coacher pigerne, så på gps-tracking, at han gik ti grader højere på kryds end konkurrenterne.

I morgen ved kl. 14 sejler damerne medal race og kl. 15. sejler herrerne medal race. De danske sejler har få point op til sølv og bronzepladsen. De regerende europamestre fra New Zealand, ser ud til at være stukket af.

Nørregaard og Thomsen én plads fra bronze

I 49er-klassen leverede Allan Nørregaard og Anders Thomsen en toppræstation med placeringer som 5, 5, 2 og 5 i de fire sejladser, hvilket bringer dem op på en samlet fjerdeplads i stillingen.

- Vi koncentrerede os om at gøre tingene så simpelt som muligt - uden at satse vildt. Vi vidste, at vi ville være gode under de her forhold, hvor det tekniske spiller en større rolle. Flere af de besætninger, der indtil nu har klaret sig godt i den lette vind, havde store problemer i dag. Nu er vi med i medaljekampen. Mange ligger helt tæt, så det skal nok blive sjovt at sejle finale," sagde Allan Nørregaard i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Jonas Warrer og Peter Lang ligger på en sjetteplads før søndagens tre finalesejladser. De er stadig med i kampen om podiepladserne trods en dag med skuffende placeringer som 9, 13, 4 og 14. Og tilmed en kæntring i sidste sejlads.

- Ikke ret meget fungerede i dag. Vi kom aldrig ind i en god rytme. Vi var usikre og ventede et splitsekund for længe med at træffe beslutningerne på banen - og så var det for sent. Men det er stadig tæt i top-ti. Det er ikke umuligt for os at tage en medalje, sagde Jonas Warrer.

Søndagens afgøres VM i begge klasser via tre korte finalesejladser på en afmærket bane tæt på land. Alle placeringer tæller dobbelt i pointregnskabet.

 

Her har Jonas Warrer, th., afsløret at han er Brøndby-fan i foldbold. Det går Allan Nørregaard tv., ikke så meget op i. Warrer tog stolpe-ud-dag med oprejst pande. Foto: Troels Lykke

www.49er.org

content-loader
content-loader
content-loader