Gå til hoved-indhold
Ida Marie og Marie Thusgaard Olsen var noget skuffet over deres 7. plads. - Det er da træls ikke at få medalje, siger Ida Marie Baad. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Ida Marie og Marie Thusgaard Olsen var noget skuffet over deres 7. plads. - Det er da træls ikke at få medalje, siger Ida Marie Baad. Foto: Troels Lykke

Ingen danske medaljer ved VM i 49er og 49erFX

- Vi skal have flere timer i båden sammen, siger Peter Lang, der med Jonas Warrer tog 9. plads ved VM. Nørregaard og Thomsen blev nr. syv og Baad og Thusgaard tog 7. plads.

Af Troels Lykke |

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard Olsen var dybt skuffet. Vi har netop talt med dem da de var ved at pakke deres 49erFX ned uden de store smil på læben.

Aarhus-holdet var utroligt tæt på at få sølv eller bronze ved VM, efter de startede i sidste sejlads, efter de forinden var blevet nummer to i en af medal race-sejladserne.

Men duoen manglede lige en halv bådslængde før de havde ført sidste sejlads og dermed havde mindst en bronzemedalje været hjemme.

- Det er da træls ikke at få medalje, nu må vi hjem og træne i den lette vind, men vi kom i top 8 og det er godt i forhold til Team Danmark, men vi lavede for mange strategiske og taktiske fejl fordi vi har kigget meget ind i båden for at finde farten, siger Ida Marie Baad, der dog fik præmien ved VM for den kvindelige båd, der havde været hurtigst på læns.

Den anden danske besætning hos kvinderne, Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen blev sidst i medal race. Før de kom i medal race lå de nummer ni.

Tre danske både havde medaljepotentiale før søndagens finalesejladser ved VM i 49er og 49erFX. Desværre glippede chancen for dem alle tre.

Tættest på var europamestrene Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen, som med en 2. plads i anden finalesejlads sejlede sig helt tæt på podiet. Pointene var uhyre tætte - fem både lå side om side. 

I sidste sejlads kom danskerne godt fra start, men ved topmærket blev de fanget i tæt trafik og måtte gå bag om konkurrenterne. Det sendte dem ned i bunden af feltet, hvorfra de aldrig kom tilbage. Dermed forsvandt medaljechancen.

Blandet følelse
- Det er en lidt blandet følelse at stå med nu. Vi synes ikke, vi har følt os som en del af topkampen gennem stævnet. Men i dag var chancen der pludselig alligevel. Og vi når næsten at tænke i sidste sejlads, at medaljen er hjemme – men så får vi os ikke positioneret godt nok ved topmærket. Det koster for mange placeringer,  uddyber Ida Marie Baad Nielsen i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

- Vi er ikke vildt skuffede. Som forholdene har været hernede med let luft fem ud af seks dage, så har det ikke været optimalt for os. Til gengæld ved vi også, at vi må fokusere noget mere på at blive bedre i netop let luft. Både på kryds og læns,” tilføjede Marie Thusgaard Olsen.  

Ida Marie og Marie sluttede VM på en samlet syvendeplads - ti point fra bronzepladsen. Den anden danske finalebåd med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen havde det svært i den lette luft på finaledagen. Samlet blev de nummer ti.

Nørregaard savnede blæst
Heller ikke i 49er-klassen var der dansk succes. Allan Nørregaard og Anders Thomsen havde på forhånd de bedste medaljemuligheder fra deres fjerdeplads før finaledagen. Men tre placeringer som 7, 6 og 9 ødelagde mulighederne. Samlet sluttede de på en syvendeplads.

- Jeg er lidt skuffet lige nu. Vi havde en medaljechance, og vi gik efter det, men de små ting, der skal lykkes, faldt ikke ud til vores fordel. Vi ville gerne have haft lidt mere luft, end der var i dag, sagde Allan Nørregaard og fortsatte:.

 - På den lange bane er en syvendeplads ved VM ikke noget dårligt resultat. Anders og jeg har sejlet sammen i mindre end et år, så vi vil helt sikkert stå stærkere, når vi ser lidt længere frem.

Små fejl straffet hårdt
Jonas Warrer og Peter Lang sluttede VM på en samlet niendeplads – efter, de ellers var med helt i front de første dage.

- Sejladserne er utroligt tætte i dag, og små fejl bliver straffet hårdt. Vi må hjem og analysere på, hvordan vi kommer videre herfra. Noget tyder på, at nogle af de andre havde et andet trim, som de havde bedre held med under de her forhold, sagde Jonas Warrer og kaldte det en ”fesen følelse” at slutte VM et godt stykke fra målet om medalje.

VM blev en stor triumf for de new zealandske sejlere. OL-sølvinderne Peter Burling og Blair Tuke levede op til favoritværdigheden og vandt titlen i 49er foran landsmændene Hansen og Porebski. En fransk besætning tog bronzemedaljen.

Også guldet i 49erFX skal til New Zealand – i kufferten hos Maloney og Meech. Sølv til en brasiliansk båd, mens bronzen var fransk.

 Alle resultater fra VM er tilgængelige her:
http://49er.org/2013-world-championships/

Danske slutplaceringer ved VM

49er
 7.    Allan Nørregaard/Anders Thomsen (4, 29, 5, 2, 17 – 2, 7, 15, 13, 5, 5, 2, 5, 7, 6, 9)
 9.    Jonas Warrer/Peter Lang (1, 1, 6, 3, 15 – 13, 1, 9, 21 (dq), 9, 13, 4, 14,  10, 8, 8)

49erFX
 7.    Ida Marie Baad/Marie Thusgaard (22, 5, 5, 13, 9, 3 – 12, 15, 2, 5, 14, 2, 1, 4, 8, 2, 8)
 10.  Jena Mai Hansen/Katja Salskov-Iversen (2, 4, 11, 18, 13, 18 – 10, 1, 11, 6, 11, 1, 12, 14, 9, 6, 5)

www.49er.org

I medal race kæmpede de to danske besætninger meget tæt.

Ida Marie og Marie skal nu træne mere i let luft, siger de efter VM.

Peter Lang og Jonas Warrer tog 9. plads ved VM. - Vi skal have flere timer sammen i båden, jeg havde jo 3-4 år i båden med Allan Nørregaard før OL, siger Peter Lang.

content-loader
content-loader
content-loader