Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Aschenbrenner får Extreme 40-debut i Italien

Joachim Aschenbrenner og matchrace-besætning får i denne uge deres kapsejladsdebut i katamaranen Extreme 40. De har lånt Gram-Hansens reservebåd.

Af Troels Lykke |

Holdet skal sejle mod tre andre hold, hvor sejladserne er en del af storbådsstævnet Pirelli Cup, der afholdes i den Italienske havneby Portofino.

Det er arrangørerne bag Extreme Sailing Series, der står bag sejladserne, som kommer til at foregå på korte baner, tæt på land og tilskuere. Det er første gang, at holdet er sejler sammen på en Extreme 40, så det er en stor og spændende udfordring der venter de unge sejlere.

”Jeg har sejlet en Extreme 40 nogle gange, men aldrig til en kapsejlads. Så der venter os en stor udfordring i forhold til at lære båden at kende, og få styr på alle opgaverne om bord. Heldigvis er vi fra matchrace vant til hurtigt at sætte os ind i nye både, og vi kender hinandens styrker og svagheder rigtigt godt, så jeg er sikker på, at vi hurtigt får styr på båden, hvilket også er nødvendigt, hvis vi skal kunne følge med de andre” siger Joachim Aschenbrenner.

I Italien skal holdet sejle mod blandt andet de Schweiziske deltagere i Youth Americas Cup, der lige nu træner fuld tid i forskellige katamaraner, for at være bedst muligt forberedt til sejladserne i San Francisco til september.

Det bliver derfor en stor udfordring for Joachim og besætning, der primært bruger deres træningstid i de enkeltskrogsbåde, der bruges til matchrace.

content-loader
content-loader
content-loader