Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Petticrow-Drager pure frikendt af international Drage-klub IDA

Danske Drage-sejleres formodning om at en eller måske flere nye engelske Petticrow-Drager ikke levede op til klassereglerne er afvist af IDA.

Af Troels Lykke |

Sagen opstod på baggrund af danske Drage-sejleres formodninger om at én og måske flere nyere Drager ikke levede op til klassereglerne, og en klage blev indgivet til International Dragon Association.

Derfor så Drage-klubben i Danmark sig nødsaget til at holde et møde før jul i Hellerup Sejlklub, hvor man derefter gik videre med sagen, der nu er død.

I dag (21. januar) kom deres (IDAs) officielle erklæring efter undersøgelser lavet på Petticrows værft i England, skriver den danske Drage-klub på deres hjemmeside

Den internationale Drage-klub, IDA, skriver blandt andet på  www.intdragon.net/idablog/?p=2623:

Den detaljerede gennemgang og inspektion blev udført  på Petticrow af hr. Guenter Ahlers, Naval Architect, ISAF måler og tidligere IDA Chief Målerens, og Dr. Philip Dohse, IDA Teknisk udvalgsformand.

Konklusioner / Fakta Fundet:
1) Både bygget i 2011/2012 var blevet målt korrekt.

2) En række ommålingen kontroller blev udført på både bygget i 2010/2011/2012 og på både under konstruktion. Specielt deres dæk, skrog, og Cuddy vægt og deres respektive variationer blev målt detaljeret.

Der blev ikke fundet både, som kunne berettige tvivl om, at Petticrow Drager er bygget og målt i overensstemmelse med de gældende klasseregler.

Dr. Philip Dohse
IDA Teknisk udvalgsformand
Richard Blickman

content-loader
content-loader
content-loader