Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Sejl på 400 kvm sættes på. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Ni mand passer hende året rundt.
Kort Nyt
Folk glor en del på båden, vi var en af dem.

Elegante Eleonora på 213 ton passes af 9 mand

Båden på 49,5 meter er bygget i stål og er kun ti år gammel. Eleonora er en replika af Westward fra 1910. Ni mand passer den året rundt, fortæller bådsmand til minbaad.dk i Cannes.

Af Troels Lykke, Cannes |

I Cannes ligger mange superyachts. En af dem, som er værd at fremhæve er Eleonora. Den lå klods op af Jeanneau-bådene, som vi er hernede for at teste.

Hver gang der var pause, stod flere og kiggede på Eleonora, der har et fantastisk teakdæk, der er over 40 meter langt og 8 meter bredt.

I går bar de mindst 20 tunge batterier om bord, kunne man se. I dag var de ved at sætte storsejlet, eller hvad det hedder, på sådan en historisk båd fra 1910.

- Det er på 400 kvadratmeter, det er ikke en god dag at sætte sejlet på fordi det blæser, sagde en af de ni bådsmænd på Eleonora i dag til minbaad.dk, mens han rullede sig en smøg i forårsvarmen.

Aktiv kapsejler

I alt er der 1.100 kvadratmeter sejl på den flotte skude, der er med tunge, tykke master i træ.

- Vi sejler en del klassiske sejladser i den, fx i Rolex Cup i St. Tropez, men vi har også sejlet i The Solent. Båden er normalt i Middelhavet og vi har været i Cannes de sidste to vintre for at vedligeholde Eleonora, fortalte bådsmanden videre.

Elenora ejes af en schwezisk rigmand.

Stilen er fra 1910 og holdes på smukke Eleonora. 

content-loader
content-loader
content-loader