Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

FD-VM: Jacob Bojsen-Møller slår hoved i dramatisk kæntring

- Vi undgik en voldsom kollision med ungarerne, der kom på bagbords halse, ved at kaste båden over stag. Jacob røg i vandet og slog hovedet, skriver Jørgen Bojsen-Møller fra Balatonsøen i Ungarn.

Af Troels Lykke |

FD-VM på Balatonsøen efter dag 2. Dette VM har taget en for os noget utilfredsstillende drejning, skriver Hellerup-sejler Jørgen Bojsen-Møller, der sejler med sin lillebror Jacob.

Efter førstedagens placeringer som 1 og 3 førte vi stævnet – troede vi. For meget overraskende var vi registreret som for tidligt startende under sort flag i anden sejlads.

Det var en start, hvor vi bevidst startede i anden række på en meget skæv linje, så det er svært at tro på. Imidlertid fastholdt kapsejladsledelsen at vores nummer var rapporteret fra læ mærkebåd. Så i stedet for at føre lå vi nu nummer 40 blandt de 85 deltagere.

Væltede for at undgå kollision

Andendag bød på frisk vind på 10 m/sek.

Dagens første sejlads blev vundet af ungarerne med os på tredjepladsen, så det var nogenlunde tilfredsstillende. Men det blev anden sejlads ikke.

Ved første topmærkerunding undgik vi med nød og næppe en voldsom kollision med ungarerne, der kom på bagbords halse, ved at kaste båden over stag.

Jacob røg i vandet og slog hovedet, så da han endelig kom tilbage i båden var han stadig groggy da vi satte spiler, hvilket førte til en kæntring og yderligere tab af placeringer. Vi endte med at komme i mål som nr. 16.

Ingen godtgørelse

Ungarerne valgte at udgå af sejladsen og støttede vores anmodning om godtgørelse.

Men det faktum at vi var i stand til at gennemføre sejladsen, og ydermere avancere gennem feltet, blev af juryen tolket som at der ikke var tale om ”serious injury” i kapsejladsernes forstand.

Så selv om vi uden egen skyld havde tabt mange placeringer og juryen udtrykte sympati for vores situation, kunne vi ikke få nogen godtgørelse.

Summa summarum: Vi ligger på en 20. plads og har efter 4 sejladser brugt begge de to fratrækkere, der forhåbentligt kommer. Det kræver mindst 8 sejladser.

Arkivfoto med Jørgen og Jacob Bojsen-Møller. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader