Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Brødrene Bojsen-Møller nåede at træne få gange udfor Hellerup før tysk mesterskab, de vandt. Foto: Troels Lykke

Bojsen-Møller-brødre startede med en FD-sejr i Tyskland - efter to års skadespause

Gasten Jacob Bojsen-Møller har haft flere knæoperationer men fornylig kunne han igen sejle med sin bror, Jørgen. De to vandt tysk mesterskab Flying Dutchman på den lave Steinhuder Meer ved Hannover. Men snart skal duoen sejle DM i Spækhugger og 505.

Af Troels Lykke |

Det tyske mesterskab i FD for 44 besætninger fra fire nationer, blev vundet af de to Hellerup-sejlere Jørgen og Jacob Bojsen-Møller. De sluttede a-point med et tysk mandskab, viser resultatlisten

Det skete på Steinhuder Meer ved Hannover, der er større end Furesøen og med mere reel vind, da der er fladt rundt om. Men der er maksimalt 1,2 meter dybt og nogle snittede bunden, da en FDer stikker 1,1 meter, forklarer sejlmageren Jacob Bojsen-Møller til minbaad.dk.

Tak til ortopædisk afdeling i Gentofte

Sejren passede Jacob ret godt, især efter en længere skadespause med to slidte knæ.

- Vi er godt tilfredse med sejren i Tyskland, vi har  ikke sejlet sammen  to år, og vi havde ikke nået at fået trænet, men vi havde gode starter i et stævne med meget springende vind, men med gode starter fandt vi hurtigt rytmen i vindspringene. Og mine knæe virkede efter to operationer. De fik lige en positiv tanke til ortopædisk afdeling i Gentofte. Men vi dropper FD-VM i Spanien, der skal vi køre 2.600 kilometer helt ned syd for Valcencia. Det er for langt at køre. Og vi er heller ikke helt klar til et VM og vi tager ikke derned som turister, forklarer Jacob.

Klar til DM i Spækhugger og 505

Nu ser han og broderen frem til DM i Spækhugger i Svanemøllehavnen. 

- Vi har malet båden og skiftet beslag, det blev faktisk flot, siger folk. Vi satser også på DM i Holbæk i 505er. Vores nye jolle er ikke helt klar endnu, den nye har mere volumen i stævnen med 9 liter, så den er bedre i blæsevejr, vores gamle 505er dykkede på læns i blæsevejr, forklarer sejleren, der har vundet mere end de fleste, faktisk kan Jacob, der har gastet for Paul Elvstrøm ved stævne i Japan, ikke huske hvor mange DM, EMog VMer han har vundet.

Se video af duoen, der sejler med spiler ind i Hellerup Havn

content-loader
content-loader
content-loader