Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

62 fods Big Challenge lignede en Opti i stormen - 54 m/sek. på Als

Big Challenge gyngede som en Optimistjolle, da stormen tog fat Svendborg og i Rungsted flød en båd rundt. Båd vælter i Kerteminde og en anden synker i Skærbæk. Se både i problemer.

Af Troels Lykke |

Med middelvinde på 39 m/sek. - svarende til fuld orkan - og vindstød på intet mindre end 54 m/sek er det den kraftigste blæst målt på dansk grund nogensinde.

Selvom orkanen den 3. december 1999 var noget mere omfattende i udbredelse og varighed, så er vindhastighederne i sig selv ikke før set i Danmark.

Dengang måltes 38 m/sek. i middelvind og 51 m/sek. i vindstødene på Rømø.

Disse vindhastigheder blev målt ved Kegnæs på det sydlige Als, skriver TV 2 Vejret.

Big Challenge klarede det

- Der er gang i den på sydfyn, med 70 procent canting på kølen, så ligner Big Challenge en optimist i frisk luft, en kvik mand fra kortermann-it filmede, mens stormen stod på, fortæller Christian Petersen, der ejer den 62 fods Big Challenge, der optræder i den korte video.

Vores altid trofaste læser, X-40-sejler Henrik V. Jørgensen har sendt følgende besked og foto af en båd, der har revet sig løs: Husk at tjekke fortøjningerne.

Minbaad.dk kan tilføje, at vi håber at stormen ikke har været for dyr for sejlerne og forsikringsselskaberne.

Denne båd rev sig løs i aftes. Foto: Henrik V. Jørgensen.

Har været på Rungsted Havn et par gange. Fendere på Farr400 er reguleret et par gange (30-40 cm), da det er meget højvandet. Det har toppet (håber jeg).
Hvis i kender ejeren ... så er det nok en ide at kikke forbi båden i morgen, skriver Henrik V. Jørgensen, der agerede frivillig havnefoged i Rungsted.
Foto: Henrik V. Jørgensen.

Båd i Kerteminde i krise. - Der bliver oprydningsarbejde på havnen, skriver Morten Grove, stævneleder i Classic Fyn Rundt. Foto: Morten Grove

Bo Lindegaard skriver på facebook og viser foto: Surt show for bådejer i Skærbæk havn. Står på bunden med hul i og sætter fast under broen.

Det blæste i Svendborg  i aftes. Læserfoto fra eb.dk. Læserne på minbaad.dk er velkomne til at sende til stormfotos til katrine@minbaad.dk eller troels@minbaad.dk

 

content-loader
content-loader
content-loader