Gå til hoved-indhold
Rorpinden var knækket, derfor sidder Jørgen Ring alt for langt tilbage.Tur
Rorpinden var knækket, derfor sidder Jørgen Ring alt for langt tilbage.

Er Jørgen Ring ved at skifte til sejljolle?

Årsskiftet gør, at der sker sære ting. Den fanatiske Ynglingesejler Jørgen Ring er blevet set i en noget speciel sejljolle 2. juledag. Er Ynglingen dømt ude?

Af katrine bertelsen |

Jørgen Ring har, efter 45 års sejlads i Yngling, begyndt at sejle Hobie 12 på Lanzarote.

Jørgen Ring siger til minbaad.dk, - det er meget behageligere og varmere, end at deltage i Hellerup Sejlklubs 2. juledags kapsejlads.

Sejladsen foregår i lagunen på Club La Santa, hvor der hidtil kun er blevet sejlet sejlbrædder, men nu forsøger ”de grønne instruktører” at tilbyde sejlads i en lille jolle.

- Det er sjovt nok, selv om lagunen kun er 1 km lang og 300 m bred, så man får lavet et par vendinger og bomninger i en fart, fortæller Jørgen Ring.

Bedre uden stiksværd

Hobie 12'eren er en prøvebåd i Club La Santa, men den er ret populær. Det viser sig dog, at der nok bør vælges en anden jolletype som ikke har stiksværd, men i stedet et svingsværd, ligesom sejlbrædderne har.

- Der er 1 m tidevand på søen, og der ligger en del sten, man kan ramme når vandstanden er lav. Sejlbrædderne har, i modsætning til Hobie 12'eren, alle svingsværd, og så er det ikke noget problem, hvis man rammer grunden, forklarer Jørgen Ring.

I øvrigt undervises der i brætsejlads, og der sejles hver uge kapsejlads med sejlbrædder, både for begyndere og for mere rutinerede.

Efterlysning

- Hvis der er nogle af læserne, som kender til en lille sejljolle med svingsværd, til 1-2 personer, så må I gerne komme med et forslag. Måske kunne en meget lille katamaran være velegnet, slutter Jørgen Ring.

Her fra redaktionen side kan vi foreslå en Hobie Cat Dragoon, en lille to-personers katamaran beregnet til to på 10-11 år eller en lille voksen! Den har ikke sværd, og rorerne klapper selv op.

Jørgens gast fra Ynglingesejlads, Emil, ved at vinde begynderracet efter kun en uges øvelse i brætsejlads.

Jørgen Ring giver den gas på brættet.

content-loader
content-loader
content-loader