Gå til hoved-indhold
Spilerne kom op ned en del gange i havnen i Bønnerup. Foto: Bønnerup Strand SejlklubKapsejlads
Spilerne kom op ned en del gange i havnen i Bønnerup. Foto: Bønnerup Strand Sejlklub
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Jørgen Ring træner Bønnerupsejlere

Ynglingeklassens Grand old man Jørgen ”mr. Yngling” Ring tog turen til Bønnerup Strand Sejlklub, for at træne nogle af de nye talenter. Og det var ikke kedeligt. Se video.

Af katrine bertelsen |

Bønnerup Strand Sejlklub var værter for efterårets træningslejr, hvor seks Ynglingebesætninger var klar til at få fif og gode råd fra Jørgen Ring, der til daglig er Juniorleder for Ynglingene i Taarbæk Sejlklub.

13 sejlere fordelt på fem både fra Bønnerup og en båd fra Herslev, stod kampklare en lørdag morgen til en weekend fuld af teknisk, taktisk og praktisk træning under kyndig vejledning af en af Ynglingeklassens profiler, Jørgen Ring. Deltagernes erfaring spændte fra uerfarne sejlere og op til sejlere som har sejlet i mange år. Fokus var derfor mange forskellige steder i enkelte af passene, men generelt var hovedtemaet at arbejdsprincipper og teknikker skulle forbedres.

Vejret var perfekt til teknisk træning, med 4-5 m/sek. og små bølger. Lørdag formiddag var planlagt til at give Jørgen Ring mulighed for at se de enkelte besætninger an og komme med de første tekniske råd.

Masser af spilertræning

Eftermiddagen bød på hård Spiler-træning med sætninger, bomninger og strygninger – alt sammen startende i havnen, hvor der ikke er mere end 7 meter bredt! Selv de mere erfarne besætninger fik testet og trænet, og fik nye fif til arbejdet med spileren. Selv den (på banen) lynhurtige juniorbesætning fra Herslev fik nogle nye ideer til det videre arbejde.

Lørdag aften bød på overdådig middag med helt frisk laks og aftenhygge bagefter med spændende historier fra sejlerverdenen.  Overnatning foregik i klubhuset, da det sociale aspekt i træningsweekenden og klassens overlevelse er lige så vigtigt som selve træningen og kapsejladsen på vandet.

Byt pladser

Alle var godt trætte efter en lang dag, og nybagt Ynglingesejler og Opti-mor Dorthe Giessel fortæller.

- Jeg var lige så udkørt psykisk end fysisk, da jeg har lært ekstremt meget af arbejdet i båden og alle de nye ting Jørgen Ring fortalte om.

Dorthe sidder normalt som styrmand, men havde fornøjelsen af at arbejde som gast og arbejdede selvstændigt med spiler for første gang i mange år.

Lovende drenge fra Herslev

Søndag bød på skarp kapsejladstræning, hvor der blev fokuseret på den taktiske del af sejladsen og arbejdet hårdt med de nye arbejdsprincipper og ideer vedr. spileren. Herslev-drengene spås til at kunne give en masse gode infights på vandet næste år – også helt i tops – de gav i hvert fald lidt flere grå hår hos enkelte sejlere denne weekend.

Stævneledergruppen i Bønnerup Strand Sejlklub siger tak til Jørgen Ring for at komme over og give en masse ny inspiration, tak til Herslev-besætningen for at tage den lange tur og tak til klubbens egne folk som havde overskud til både at sejle og sørge for alt det praktiske.

Gruppen fortæller samtidigt, at de vil opfordre flere klubber til at lave lignende arrangementer hvor det sociale også prioriteres, de er selv klar til at deltage, eller komme forbi Bønnerup næste gang der er samling.

Sejlerhilsner

Stenn Hansen og Erik Venøbo,

Bønnerup Strand Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader